De dödades i blodiga terrordådet

1 av 12 | Foto: Privat
Serkan Turk, 24, skulle hämta sin mamma från flygplatsen. Han kom inte därifrån levande.
NYHETER

42 personer har dött och över 200 skadats i attacken på Atatürkflygplatsen.

Nu börjar uppgifter komma från internationella medier om vilka som blev offer för terrorn.

Däribland ett par som skulle gifta sig inom tio dagar, en ung man som skulle möta sin mamma och en militärläkare som försökte övertyga sin son att gå ur IS.

Explosioner och skottlossning skakade Istanbul under tisdagskvällen. De tre terroristerna hade åkt taxi till flygplatsen och klev sedan av vid den internationella terminalen. Där utförde de sina självmordsdåd.

Minst 42 personer har dött och hundratals skadats. De döda kom från länder som Saudiarabien, Irak, Tunisien, Uzbekistan, Iran, Ukraina, Jordanien och Kina.

Sköt terroristen – dog

Serkan Turk, 24, var en av de som blev offer för den blodiga terrorn. Han befann sig på flygplatsen för att hämta sin mamma. Han hörde den första explosionen och gick för att hjälpa skadade men dog själv, skriver Daily Mail.

Tullpolisen Umut Sakaroğlu har beskrivits som hjälte efter att han skjutit en av självmordsbombarna. Han insåg allvaret i situationen och kollegor till Umut säger att om han inte hade agerat så hade många fler dött. Självmordsbombaren sprängde både sig och tullpolisen. Sakaroğlus begravning hölls under onsdagen.

En tunisisk man vid namn Fathi Bayoudh, som var militärläkare, befann sig på flygplatsen eftersom han ville försöka övertyga sin son att lämna terrororganisationen IS, rapporterar Reuters.

– Bayoudh reste till Turkiet för att försökta träffa sin son som gått med i IS i Syrien för några månader sedan tillsammans med sin flickvän, säger en tunisisk säkerhetskälla till nyhetsbyrån.

Pappan dödades av terroristerna.

Skrev på Facebook: ”Inte krig”

Yusuf Haznedaroğlu skulle gifta om tio dagar. Bilder visar hur han ler tillsammans med kvinnan som skulle bli hans fru.

Många av de som dog på flygplatsen hade kommit dit för att möta sina nära och kära, eller bara för att jobba, likt Göksel Kurnaz, 38, och Gülsen Bahadir. Göksel befann sig där för att hämta upp sin chef och Gülsen var anställd på flygplatsen. Enligt Daily Mail skrev hon en vecka före attentatet på sin Facebooksida ”Inte krig, jag insisterar, kärlek”.

Zeynep Çizmecioğlu och hennes man Mahmoud Çizmecioğlu dödades båda av terroristernas våld.

Turkiets premiärminister har pekat ut terrororganisationen IS som ansvarig men ingen har ännu tagit på sig attacken.

ARTIKELN HANDLAR OM