Flera döda i skjutning i Burlington

1 av 2
NYHETER

Fyra kvinnor och ytterligare en person har skjutits till döds i köpcentrumet Cascade Mall i Burlington, norr om Seattle.

Polisen jagar den misstänkte gärningsmannen som ska vara beväpnad med ett gevär.

– Alla man kan komma att tänka på från rättsväsendet är här, säger Mark Francis, talesperson vid delstatspolisen i Washington.

Är du på plats? Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Händelsen inträffade strax före klockan sju på fredagskvällen, lokal tid.

Polisen ryckte ut till gallerian i staden Burlington i den amerikanska delstaten Washington efter uppgifter om att flertalet skott avlossats inne i en Macy's-butik.

Flera döda

Enligt de senaste uppgifterna från myndigheterna ska fem personer vara döda. Fyra av de döda är kvinnor, skriver nyhetsbyrån AP.

Utöver kvinnorna ska en man vara livshotande skadad och ytterligare en person död, men det är oklart om det handlar om en och samma person.

Den misstänkte skytten flydde butiken till fots. Flera timmar efter händelsen var han fortfarande på fri fot trots en massiv polisjakt.

Polisen tror att det rör sig om en ensam skytt som ska ha varit beväpnad med gevär.

– Vi söker fortfarande aktivt efter skytten. Håll er inomhus, håll er i säkerhet, säger Mark Francis, talesperson vid Washingtonpolisen enligt AP.

Polisinsatsen är massiv. Vägar i området spärrades av och polisen omringade gallerian. Under natten började polisen genomsöka gallerians lokaler.

– Det är bombhundar, länspolis, stadspolis, federal polis och delstatspolis. Alla man kan komma att tänka på från rättsväsendet är här, säger Francis enligt Komonews.

Guvernören: ”En tragedi”

FBI i Seattle har inga indikationer på att ytterligare attacker ska vara planerade, uppger man på Twitter. FBI:s antiterrorenhet ska inte vara inkopplad, skriver BNO News. Detaljer rörande ett möjligt motiv är i nuläget inte kända.

– En tragedi har inträffat i Washington i natt. Våra hjärtan är i Burlington där en skytt har bragt minst fyra personer om livet. Många frågor kvarstår men vår delstatspolis och vår lokala polis arbetar snabbt för att lokalisera skytten och för att utrymma området, säger Jay Inslee, guvernör i delstaten Washington.

ARTIKELN HANDLAR OM