”Kim Jong-un drack 10 flaskor Bordeaux”

1 av 4
Kim Jong Un.
NYHETER

Kim Jong-un uppges vara både suput, finsmakare och en skrytmåns.

I alla fall om man ska tro på vad en japansk sushi-kock har att säga om Nordkoreas ledare.

Kenji Fujimoto menar att Jong-un under en middag skrutit om att ha druckit tio flaskor Bordeaux-vin.

I Nordkorea lever stora delar av befolkningen fattigdom och tidigare i år uppmanade landet sina invånare att förbereda sig för en period med svält

Men samtidigt som många har det knapert rapporteras landets översta skikt leva i överflöd. Bäst ställt har ledaren Kim Jong-un det.

Att Nordkoreas ledare har smak på livets goda är inget nytt. Aftonbladet har tidigare skrivit om Kim Jong-uns goda öga till läckra ostar och hans omättliga aptit på champagne.

Skröt om sitt intag

Den japanska sushi-kocken Kenji Fujimoto berättar nu för sydkoreanska KBC News om att Kim Jong-un också är svag för franska viner.

Fujimoto uppger att han arbetade för Kim Jong-un i 13 år innan han flydde till Japan. Men trots sin flykt så säger han att han besökte Nordkorea i april och att han då åt middag med landets ledare.

Kim Jong-un drack under middagen dyrt Bordeaux-vin och skröt samtidigt om hur han vid ett tillfälle druckit ”10 flaskor Bordeaux”, enligt Fujimoto, rapporterar Independent.

Svårt att bekräfta

Uppgifter om Kim Jong-un publiceras ofta i Sydkoreanska medier, ofta med hänvisning till militära källor eller till personer som säger att de träffat honom. På grund av Nordkoreas slutenhet blir uppgifterna sällan varken bekräftade eller dementerade.