Lurade barnen med fräckt Halloweenknep

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Ingela såg en rolig idé på Facebook – och bestämde sig för att göra samma bus mot sina grannars barn.
NYHETER

När grannbarnen frågade Isabella om "bus eller godis" fick de chokladbollar – med en twist, skriver Göteborgs-Posten.

– Kombinationen är kanske inte jättegod, säger Ingela till Aftonbladet.

På måndagskvällen visste Isabella Silén, 51, i Gargnäs i Västerbotten att grannbarnen skulle komma förbi och fråga om bus eller godis. Så hon såg till att vara förberedd – med hjälp av ett knep hon sett på nätet.

– Jag hade sett någonstans i mitt Facebookflöde att man kunde doppa brysselkålar i choklad... och ja, idén fastnade, säger hon.

Därför hade hon tidigare på dagen begivit sig till mataffären och investerat i bland annat just brysselkål. När barnen knackade på hade de ingen aning om vad som väntade.

– Jag gjorde i ordning tio stycken som jag doppade i smält blockchoklad.

Besvikna barn

Grannbarnen visade sig inte vara överförtjusta i Ingelas snask.

– De blev inte jätteglada... de var ganska svårtuggade. Som deras mamma sa, det blev ju en liten missräkning när de väntade sig chokladbollar, säger hon.

Som tur var hade Isabella köpt "riktigt" godis också. Barnen gick alltså inte helt tomhänta.

– Så det blev både bus och godis från min sida. Jag har faktiskt inte smakat på chokladbollarna. Visst, jag tycker om brysselkål men den kombinationen är kanske inte jättegod.

Klär inte ut sig

Inget ont blod råder mellan Isabella och grannbarnen. Tvärtom har deras familj också fått ett gott skratt åt Isabellas Halloween-hyss.

– Jag kände bara att jag gör det här. Ofta ser man tips på ditten och datten som man gör, men det blir aldrig av. Nu var det läge.

Annars har hon inga större förväntningar på helgen som kommer.

– Mina egna barn är utflugna, så för mig är Halloween mest en kul grej. Jag planerar inte att klä ut mig till något i varje fall, säger Isabella.

ARTIKELN HANDLAR OM