Arabisk politikerskola möts av Facebookhat

NYHETER

En politikerskola på arabiska som ska rikta sig till nyanlända är Centerpartiet i Kalmars nya satsning.

Men när informationen lades upp på deras Facebook-sida möttes det av hatiska och rasistiska kommentarer.

En som tyckt till är SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

– Vi har uppenbarligen helt olika syn på vad integration innebär. Lycka till med att "stärka svenska värderingar".

Det var i måndags som Centerpartiet i Kalmar presenterade sin nysatsning med politikerskola på arabiska för nyanlända.

Syftet är att sprida information om hur demokratin i Sverige fungerar och få fler attintressera sig för partiet i framtiden.

Men när partiet la upp ett inlägg på Facebook möttes det av en mängd rasistiska och hatiska kommentarer som: ”Centerpartiet förnekar sig inte med sin arabisering av samhället!”, ”De hjälper till att islamisera Sverige” och ”muslimhoror” är bara några av de kommentarer som lagts upp.

”Borde lära sig svenska”

En av de som kommenterat är SD:s gruppledare Mattias Karlsson, som provoceras av idén om att de nyanlända kommer att tilltalas på sitt modersmål och tycker i stället att de borde lära sig svenska.

"Själv tycker jag att det första någon som aspirerar på att bli politiker i Sverige borde lära sig är att tala svenska. Vi har uppenbarligen helt olika syn på vad integration innebär. För att inte tala om assimilering, som ju är ett skällsord inom multikulticentern” skriver Mattias Karlsson i inlägget.

”Bedrövligt och ledsamt”

Anders Åkesson (C), som leder utbildningen, säger att han blir ledsen över allt hat som vällt fram och tycker att det är bedrövligt.

– Man måste förstå att för att kunna ta till vara på svenska värden så måste man tilltala en del människor i vårt land på ett språk och ett sätt som gör dem berörda. Men vi kommer inte förtröttas eller bry oss om det här men det gör mig väldigt ledsen, säger han till AB Morgon.

 :  Den svenska rasismen