Polisen saknar sin fyrbenta kollega

Foto: Polisen Malmö Facebook / TT
Polishundförare J:s hälsning till sin kollega i hundhimlen rör vid mångas hjärtan.
NYHETER

I ett inlägg på Facebook tackar en Malmöpolis sin hundkollega Figge för åren tillsammans – efter att kompisen gått bort efter en tids sjukdom.

"Jag kommer på mig själv när jag viskar ditt namn", skriver han i inlägget som berört tusentals.

Det är en polishundförare som undertecknar med signaturen J som skrivit inlägget på Malmöpolisens Facebooksida. Där tackar han sin hund och kollega Figge för tiden de fick tillsammans efter att Figge nu avlivats.

"Tomheten och sorgen är ett faktum", skriver J, och fortsätter:

"Jag vet att min yngste son saknar din svala nos i sin hand. Jag vet att du har lämnat ett stort tomrum i mina kollegors blå hjärtan."

Berör många

Inlägget skrevs på torsdagen och rörde fort vid många människors hjärtan. Över 1 000 personer hade snabbt reagerat på fotot och texten.

"Beklagar sorgen. Det är lika svårt varje gång någon av våra 4-benta vänner lämnar oss men värt varenda tår att ha haft den äran att få leva med dom", skriver en person som kommenterat bilden.

"Viskar ditt namn"

Figge blev sex år gammal och avlivades efter en tids sjukdom. Polisen J beskriver hur han sitter utanför veterinären – ensam i bilen där de brukade vara två.

"Jag sneglar i backspegeln för att se en glimt av dig. Jag kommer på mig själv när jag viskar ditt namn. Jag vänder ner blicken som fastnar på sätet bredvid mig, din halskedja och koppel ligger där", skriver polisen.

Och att Figge alltid kommer ligga sin gamle kollega varmt om hjärtat råder det inga tvivel om. J avslutar med en hälsning till hundhimlen.

"Jag vet att jag aldrig kommer att glömma dig", skriver han.