Man löpte amok på tåg – vandaliserade och misshandlade

NYHETER

En 17-årig man gick bärsärkagång på ett tåg i Nässjö på fredagsmorgonen.

Han misshandlade två personer, varav en kvinna i personalen, och slog sönder en tåghytt, enligt polisen.

Det krävdes fyra personer för att övermanna honom.

– Han var väldigt våldsam, säger Björn Öberg, presstalesperson vid Jönköpingspolisen.

Polisen larmades om den våldsamme mannen vid 06.13 på fredagen. Tåget stod på stationen i Nässjö.

Den 17-årige mannen uppges ha slagit två personer. En av de misshandlade är en kvinna i personalen. Han ska även ha vandaliserat inredningen i en tåghytt med bara händerna, utan tillhygge.

– Ingen har behövt föras till sjukhus. Men kvinnan har fått ta emot fyra slag, säger Björn Öberg, presstalesperson vid Jönköpingspolisen.

Till slut fick fyra personer stopp på mannen och kunde hålla fast honom i väntan på polis.

– Det räckte inte med en, två eller tre personer för att övermanna honom, utan fyra. Han var väldigt våldsam, säger Björn Öberg.

När polisen anlände vid 06.31 greps mannen misstänkt för misshandel, skadegörelse och hot mot tjänsteman.

Tåg stoppades

Mannen hade sällskap av flera personer som sprang från platsen när polisen dök upp. Med anledning av det stoppades alla tåg från Nässjö under cirka 20 minuter. Personerna i fråga har inte återfunnits. Deras inblandning i händelsen är oklar.

– Enligt de uppgifter vi har i nuläget ska de inte ha deltagit i någon form av misshandel. Varför de inte ville vara i närheten av polisen kan man bara spekulera i, säger Björn Öberg.

Bakgrunden till händelsen är okänd. Polisen kommer under fredagen hålla förhör med de misshandlade personerna samt vittnen på tåget. Åklagare kommer sedan fatta beslut om den misstänkte gärningsmannen ska anhållas eller släppas efter förhör.