Gravid kvinna dödad i park i Danmark

Foto: Mathias Øgendal
NYHETER

En 32-årig gravid kvinna har blivit knivhuggen till döds i Danmark.

Hon var ute på en promenad med sin hund då hon attackerades i en park.

– Hon har gått ut med sin hund i parken där hon stött på en gärningsman, säger polisens förundersökningsledare Christian Tonnesen till TV2.

Det var vid klockan 19.20 på fredagskvällen som Köpenhamnspolisen larmades till Elverparken i stadsdelen Herlev. Där har en 32-årig gravid kvinna hittats nedstucken.

Hon var ute på en kvällspromenad med sin hund när hon stötte på en gärningsman, skriver flera danska medier.

– Hon har dödats av knivhugg, säger Thomas Christensen, vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn till nyhetsbyrån Ritzau.

Dödförklarad direkt

Enligt danska tv-kanalen TV2 har kvinnan blivit huggen minst två gånger. Ett vittne berättar för TV2 att han hittade kvinnan livlös och han gav henne hjärt- och lungräddning samtidigt som han pratade med 112.

När ambulansen kom fram blev kvinnan dödförklarad direkt av sjukvårdspersonal.

Polisen har upprättat stora avspärrningar omkring parken och flera gator har stängts av för all trafik. I nuläget kan inte polisen berätta så mycket mer om händelsen.

– Vi kan inte säga mycket annat än att det är en kvinna som bor i närheten. Hon har gått ut med sin hund i parken där hon stött på en gärningsman, säger polisens förundersökningsledare Christian Tonnesen till TV2.

Är identifierad

Polisen vet ännu inte om offret och gärningsmannen kände varandra. Kvinnan har blivit identifierad tack vare att hon bar identitetshandlingar vid tillfället.

Polisen söker vittnen till händelsen och vädjar om allmänhetens hjälp för att lösa fallet.

  Olösta mordfall

ARTIKELN HANDLAR OM