Hon fick slöjan avsliten av okänd man: ”Blev jättekränkt”

1 av 2
NYHETER

Den 39-åriga kvinnan blev på Lidl-parkeringen i Mariestad rasistattackerad när en hotfull man drog av hennes slöja.

Därefter skrek han: ”Jävla muslimer”.

– Jag blev jätteledsen och jättekränkt, säger hon.

Kvinnan handlade i torsdags med sina två döttrar på Lidl i Mariestad. När familjen handlat färdigt och packade sina varor kom en okänd man fram och började bråka med henne.

– Han börjar putta med sin vagn på mig, berättar hon för Aftonbladet.

Attackerna fortsatte sedan på parkeringen utanför butiken. ”Jävla invandrare, ni ska tillbaka till ert land. Det är jag som betalar skatt till er”, säger mannen enligt kvinnan. Varpå hennes dotter blev arg och förklarade att de visst har rätt att leva i Sverige och att hennes mamma också betalar skatt.

Då försökte mannen köra på dottern med sin bil.

– Men min dotter hoppade undan. Han stod och gasade med bilen.

Skrek: ”jävla muslimer”

Efter flera minuter stannade han bilen och klev ut. Då rycker han snabbt slöjan av kvinnan samtidigt som han skriker: ”Jävla muslimer”.

– Jag blev jätteledsen och jättekränkt. Eftersom vi är muslimer är det förbjudet att ta bort slöjan från mitt huvud, han har inte rätt att göra det, säger hon.

När han ryckte till sig slöjan fick han dessutom tag i hennes hår.

– Det gjorde ont, säger kvinnan.

Mannen lämnade snabbt parkeringen, men 39-åringens dotter lyckades ta en bild på registreringsskylten. Nu har de polisanmält händelsen.

– Jag var jättestressad på grund av att han tog bort min slöja, så jag bara satte mig i bilen och åkte därifrån. Jag var ledsen och jätteupprörd.

”Är värre än krig”

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan om fallet. De har hållit förhör med familjen och försöker nu spåra gärningsmannen.

– Vi har goda hopp om att vi kan identifiera den här mannen, säger Mats Trogen, jourhavande förundersökningsledare vid Skövdepolisen.

Brottet rubriceras som ofredande och försök till misshandel. Enligt polisen finns inga vittnen till händelsen därför uppmanar de alla som sett eller vet något att höra av sig på 114 14.

– Har man sett något eller så får man höra av sig till oss, säger han.

Familjen har bott i Sverige i elva år. Nu känner 39-åringen att hon är rädd för att gå ut, för att någon annan ska göra samma sak som den här mannen gjorde.

– Jag är jätteledsen och tänker på det här hela tiden, säger hon.

– Vi kom hit för att det är krig i vårt land, men det som har hänt här i Sverige är värre än krig. Det är bättre att han gör något annat, men han kan inte röra min slöja, det är min religion och min respekt till gud – han får inte göra så.

 :  Den svenska rasismen