Huliganbråk i Malmö – 12 omhändertagna

Foto: Krister Hansson
Möllevångstorget i Malmö.
NYHETER

Minst 12 personer har omhändertagits i Malmö inför fotbollsmatchen mellan MFF och Hammarby. Ett antal Hammarbyhuliganer gick till attack mot en krog och ett stort slagsmål utbröt.

– Några hade blod i ansiktet, säger ett vittne som satt på krogen.

Det var vid 20-tiden som uppskattningsvis 30 huliganer från Hammarby stormade en restaurang i stadsdelen Möllan i Malmö.

På restaurangen satt runt 15 MFF-huliganer som snabbt reste sig från sina stolar och gav sig ut på gatan för att slåss, berättar ett vittne som Aftonbladet varit i kontakt med.

Polisen ingrep snabbt

– De började rycka i stolar och bord. Just vid tillfället satt två par där också, säger vittnen som berättar att ägaren vädjade om att de inte skulle ta med sig inredningen i slagsmålet.

De maskerade, svartklädda männen började slåss men polisen var snabbt på plats.

– Polisen pepparsprayade lite folk. Många fick gå in och gömma sig i köket, säger vittnet som också beskriver hur några av huliganerna blev blodiga i ansiktet.

Flera händelser

Polisen säger att man omhändertagit minst 12 personer och tagit upp en anmälan om misshandel ifrån händelser som alla härstammar ur bråk inför fotbollsmatchen mellan Hammarby och Malmö FF som ska spelas i morgon, söndag. Det handlar inte enbart om bråket på restaurangen utan även ytterligare händelser i Malmö.

– De är omhändertagna, blandat både för fylleri och ordningsstörning, säger Johanna Persson, informatör vid polisen i region Syd.