Gravida Louise, 32, knivhöggs till döds av okänd gärningsman

Polisen efterlyser nu tips i jakten på mördaren

1 av 3
NYHETER

Louise, 32, var gravid i sjunde månaden när hon blev brutalt attackerad i fredags kväll i Elverparken i danska Herlev när hon var ute med hunden.

Kort efter knivattacken dödförklarades hon och hennes ofödda barn av en rättsläkare.

Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen misstänkt för brottet, som kallas för ”ett bestialiskt mord” av den danska polisen.

Det var i fredags omkring klockan 19.00 som Louise, 32, attackerades av en okänd knivbeväpnad gärningsman. Hon gick i Elverparken i Herlev med en golden retriever när mannen plötsligt anföll.

”Stucken flera gånger”

Louise höggs flera gånger med kniv och vittnen har uppgett att man hörde två höga skrik. Några minuter senare hittades kroppen av förbipasserande som kunde larma polis och ambulans.

Polisen kunde identifiera kvinnan som 32-åriga Louise genom hennes id-handlingar. Några minuter efter att man anlänt till parken dödförklarades hon av en rättsläkare på plats.

Polisens spaningsledare Hans Tonnesen säger att den rättsmedicinska undersökningen inte kommer att ske förrän på måndag.

– Men vi kan se att hon blivit stucken flera gånger, säger han till Ekstrabladet.

Polisen söker mörkklädd man

Enligt Ekstrabladet har den danska polisen en teori om vad som kan ligga bakom mordet och som man arbetar efter. Man ska också ha en möjlig misstänkt gärningsman men ingen är i nuläget gripen i ärendet.

Utredarna har tidigare uppgett att man letar efter en mörkklädd man som observerats i parken strax innan mordet inträffade. Enligt ett vittne som Ekstrabladet talat med ska mannen ha setts ett tiotal meter från brottsplatsen.

Han beskrivs vara i 30-årsåldern, cirka 180 centimeter lång, smal kroppsbyggnad och smalt ansikte. han bar mörka skor, mörka byxor och en mörk munkjacka och keps.

Huvan på tröjan var uppdragen över kepsen, enligt vittnesuppgifter.

Mycket omtyckt person

Polisen har förhört en lång rad personer som befunnit sig i och i närheten av parken under kvällen men ingen av dem passar in på signalementet.

Polisen arbetade inledningsvis efter teorin att motivet till mordet skulle ha någonting att göra med graviditeten, men det har man nu övergett.

32-åriga Louise arbetade som make-up–artist på ett stort företag, där vann hon också pris som ”bästa kollega” 2015. Enligt flera personer i hennes bekantskapskrets var hon en mycket omtyckt person. Något som också tydligt framkommer på olika sociala medier.

I måndags publicerade hon en bild på Facebook av sig själv där hon var sminkad inför Halloween.

För drygt tre månader sedan publicerade hon bilder från en resa till Spanien med kommentaren ”sista resan innan min baby kommer”.

Aftonbladet har sökt Louise anhöriga.

Har du gjort några iakttagelser omkring Elverparken i danska Herlev i fredags kväll? Ring de danska mordutredarna på Københavns Vestegns Politi på +45 43 86 14 48.

  Olösta mordfall