Svensk man skjuten till döds i Serbien

Anställd: "De var som bröder"

1 av 2 | Foto: DND Vila
NYHETER

En 51-årig svenskserb dödades i  Serbien i går.

Mannen ägde ett hotell i Niska Banja och sköts ihjäl av en 42-årig man som arbetade i hotellets reception.

– De var goda vänner, som bröder, säger Danijela Vukic, kock på hotellet till tidningen Blic.

Flera serbiska tidningar har skrivit om dramat som utspelade sig på lyxhotellet i Niska Banja i sydöstra Serbien på lördagsmorgonen.

7.30 ska den 42-årige receptionisten avlossat två skott mot sin 51-årige chef.

Tungt beväpnad specialpolis var snabbt på plats. De omringade byggnaden där 42-åringen hade förskansat sig. Polisens förhandlare försökte få mannen att komma ut:

– Du är inte kriminell. Kom ut och berätta vad som har hänt. Låt åtminstone din syster se dig, ska polisförhandlaren ha sagt enligt tidningen Blic.

Försökte ta sitt liv

Vid 11-tiden på lördagen hördes två kraftiga explosioner och poliserna stormade byggnaden.

Kort därefter hördes ambulanssirener och en röst som ropade: "Läkare, skynda er hit".

42-åringen bars ut på bar och kördes i ilfart till sjukhus. Han ska försökt ta sitt liv när han såg att polisen var på väg in, enligt tidningen novosti.rs.

Serbisk polis har till tidningen Blic sagt att den misstänkte hittades medvetslös i byggnaden. 42-åringen opererades i går och läget beskrivs som stabilt, men kritiskt.

Varför 42-åringen sköt ihjäl serbsvensken är ännu oklart och utreds nu av polisen.

"De var som bröder"

– Jag har jobbat här sedan hotellet öppnande för tre år sen. 51-åringen var en chef man bara kan drömma om. 42-åringen var hans högra hand. De var som bröder. Vi drack alla kaffe tillsammans på fredagskvällen, berättar kocken Danijela Vukic, för tidningen Blic.

Enligt tidningen novosti.rs var den avlidne 51-åringens hustru i Sverige när mordet inträffade. Familjen är sedan flera år skriven i Götaland, men ska för några år sedan öppnat hotellet i Niska Banja, i hemlandet Serbien.

Mannens anhöriga är underrättade och ambassaden i Serbiens huvudstad Belgrad följer ärendet, meddelar Jessica Eriksson vid UD:s presstjänst.

– Ambassaden står i kontakt med och samarbetar med lokala myndigheter, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM