Polisen slår liggande person med batong – anmäler sig själv

Foto: Tom Nielsen/Läsarbild
Vid ett annat tillfälle samma dag omhändertogs 100 supportrar.
NYHETER

Poliserna springer ut ur polisbussen. En börjar svinga mot en person som håller upp armarna i luften. Personen slås i knävecket och faller.

Därefter kommer en ny polis och slår på den liggande, svartklädde med sin batong – tre gånger, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen har nu anmält sig själv.

Det var vid lunchtid under söndagen i Folkets Park i Malmö som ett stort antal fotbollshuliganer kom i kontakt med polisen.

I ett klipp som publiceras av Sydsvenskan syns hur en ström av svartklädda män passerar polisens buss. Majoriteten av personerna går förbi bussen, som backar och kör fram och tillbaka på gångvägen, medan några släntrar efter. Då slår polisen till.

”Jag hatar fotboll”

En polisman kliver ut ur bussen och följs av flera andra. Polismannen svingar mot en svartklädd person men missar. Personen håller upp armarna i luften för att visa att han inte tänker göra motstånd. Då slår polisen till igen och träffar i knäcket. Den svartklädde faller till marken och flera poliser är snabbt framme varpå en annan polis slår personen med sin batong – tre gånger.

– Jag hatar fotboll av hela mitt hjärta, mycket på grund av den här kulturen. Jag tycker den här supporterskiten är fruktansvärd överlag. Men det jag tyckte var obehagligt var att snubben som kommer i slutändan inte vill slåss. Han hade fattat att han inte kom förbi gänget av piketpoliser och sträcker upp händerna, säger personen som filmat klippet till Sydsvenskan.

Anmäler sig själva

När Malmöpolisen tagit del av filmen säger de att de kommer att anmäla sig själva. Utredningen går vidare till polisens avdelning för polisbrott, särskilda utredningar.

– Beslutet är taget att man skriver en polisanmälan och sedan går den in till särskilda utredningar. Där får man ta ställning till hur man ska rubricera det och hur man ska gå vidare, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör vid polisen, till Sydsvenskan.

100 personer omhändertogs

Det här inte första gången som fotbollshuliganer skapar oroligheter i Malmö under det gångna dygnet. 100 personer omhändertogs tidigare under söndagen efter ett större bråk på öppen gata och en polis uppges ha brutit armen.

Dessutom uppstod ett vilt slagsmål vid en krog i Malmö under lördagskvällen då huliganer var inblandade.

ARTIKELN HANDLAR OM