Dotterns vädjan: Hjälp oss hitta Ingemar

Missing people: "Ovanligt att någon går upp i rök så här"

NYHETER

72-åriga Ingemar har varit försvunnen sedan i maj. Nu vädjar familjen till allmänheten för att få in tips.

– Man undrar var han är och vad som skulle kunna ha hänt, säger hans dotter.

Ingemar hade bestämt träff med ett par som skulle flytta in i hans hus i Svängsta i Blekinge, men vid den utsatta tiden fanns han inte på plats.

– Det låter helt overkligt att man bara ger sig iväg och inte finns att hitta, säger Ingemars dotter Jennie Bolö.

Familjen lever i ovisshet och har spekulerat i vad som kan ha hänt deras pappa, som de beskriver som en social person.

– Han är glad, positiv och tycker om att ha folk runtomkring sig. På senare åren har han varit ute och dansat, säger Jennie Bolö.

Ingemar anmäldes försvunnen av sin son den 3 maj. Dagen efter hittas hans bil, en grön Volvo 85, parkerad vid Bränkebodavägen norr om Mörrum.

– Där slutar alla spår efter honom, säger Christer Ågren, operativ chef Missing people Blekinge.

Några dagar senare framkom det att Ingemar sågs senast den 1 maj på vägen mellan Mörrum och Svängsta. Då såg två tidigare kollegor honom gå norrut längs Svängstavägen i Mörrum i Blekinge. I handen hade han en eller två plastkassar och var klädd i mörk keps, brun eller svart jacka och mörka byxor.

– I inledningen hade vi hans bil som utgångspunkt, de inledande sökinsatserna skedde i närheten där den var parkerad. Efter tipset om att han sågs gående på vägen har det inte kommit in andra iakttagelser av honom. Det är det som gör det svårt för oss, säger Christer Ågren.

Anhöriga vädjar

Vad som hänt Ingemar är ett mysterium, trots flera skallgångar och mindre interna sök har man inte hittat några spår efter honom.

– Min uppfattning är det är väldigt ovanligt att man försvinner så här, ut i tomma intet. Men vi ger aldrig upp, det är framförallt för de anhörigas skull, säger Christer Ågren.

De tips som har kommit in har följts upp av polis och har bland annat handlat om att spårhundar markerat. Det senaste tipset kom från en fiskare som hittat ett par glasögon som liknade Ingemars, men inte heller det tipset visade sig stämma.

– Min bild av det här är att det är ovanligt att det är så få tips, säger Christer Ågren.

Missing people planerar en ny skallgång den 20 november.

– Vi hoppas att vi får många sökande. Vi kommer att samlas klockan 10 i Mörrum, närmare bestämd samlingsplats är inte satt ännu, säger Christer Ågren.

Flera av Ingemars anhöriga har deltagit vid de sök som anordnats tidigare. Nu hoppas de att de ska få veta vad som hänt deras pappa.

– Det skulle vara en otrolig lättnad, även om det innebär att vi skulle få reda på att han inte är i livet. Då går det att göra ett avslut, säger Jennie Bolö.

Ingemar är 72 år, 170 centimeter lång och väger 60 kilo. Han har tunt, grått hår och glasögon. Har du tips att lämna? Kontakta polisen eller Missing people via [email protected] eller 073-362 57 91.

ARTIKELN HANDLAR OM