Ändrar utseende på populära chokladen: ”Fel på många sätt”

Så här ser en 150 grams Toblerone-kaka ut numera i Storbritannien.
NYHETER

Ända sedan 1908 har Toblerone-chokladen haft samma utseende.

Nu har dock trianglarna i chokladkakan blivit hälften så många – och kunderna rasar, skriver BBC.

I nästan 110 år har chokladkakan Toblerone sett likadan ut. Men i mitten av oktober meddelade företaget bakom märket att de varit tvungna att välja mellan ny design eller högre pris.

Nu har Toblerone med betydligt större mellanrum mellan de klassiska trianglarna släppts till butikerna. Och kundernas ilska har inte låtit vänta på sig.

”Det här är fel på så många sätt”, skriver en av alla som kommenterat den nya designen på Twitter.

”Tvungna att minska vikten”

Enligt Mondelez International, företaget som äger Toblerone och flera andra varumärken, handlar det om ökade kostnader för ingredienserna.

Vi har burit de här kostnaderna så länge som möjligt, men för att säkerställa att Toblerone finns på hyllorna, är värt pengarna och behåller den triangulära designen var vi tvungna att minska vikten på två av våra chokladkakor i Storbritannien”, uppger företaget för BBC.

Beror inte på Brexit

Flera företag inom livsmedelsbranschen har klagat på ökade kostnader efter beskedet att Storbritannien ska lämna EU, något som fått pundet att falla. En talesperson för Mondelez International förnekar dock att beslutet har att göra med brexit.

Enligt BBC är det ännu inte klart om ändringen endast gäller i Storbritannien eller om designen ska ändras även i övriga europeiska länder.

ARTIKELN HANDLAR OM