Anhöriga utlyser belöning efter dödsolycka

NYHETER

En 78-årig kvinna avled efter att hon blivit påkörd av en motorcyklist i Finspång.

Den misstänkte smet från platsen.

Nu utlyser anhöriga en belöning på 10 000 kronor kronor för att få tag på gärningsmannen, skriver nt.se.

– Vi tar gärna emot fler tips från allmänheten, säger polisinspektör Jörgen Pettersson till Aftonbladet.

20 oktober i år, vid 8.30-tiden, blev kvinnan påkörd av en motorcyklist vid ett övergångställe i Finspång i Östergötland.

Enligt de första uppgifterna blödde hon från huvudet men var vaken.

Mc-föraren smet från platsen. Enligt vittnen var motorcykeln svart, föraren hade mörka kläder och röd hjälm.

”Ska inte få ske”

Den 78-åriga kvinnan vårdades på sjukhus i 17 dagar innan hon avled i söndags.

– Det var en hemsk olycka som inte ska få ske. Hon hade skelettskador och frakturer, ett par revben gick av. Hon var gammal och hade även andra sjukdomar, säger en av kvinnans anhöriga till nt.se.

Den som kan lämna uppgifter till polisen som leder till att smitaren grips kommer att belönas med 10 000 kronor, säger anhöriga till tidningen.

Jörgen Pettersson, polisinspektör vid Norrköpingspolisen, som leder utredningen säger att det finns både för- och nackdelar med att utlysa belöningar.

– Visst kan vi få tips, men det kan också leda att folk som bara är ute efter pengar hör av sig. Då kan de lämna helt fel uppgifter som vi ändå måste utreda och ödsla tid, säger han till Aftonbladet.

Inga kamerabilder

Enligt Pettersson finns det inga kamerabilder från platsen, men väl en del tips hos polisen om vem gärningsmannen kan vara. Ingen är dock delgiven misstanke för brott. Brottsrubriceringen i nuläget är smitning och vållande av kroppsskada.

– Men om obduktionen visar att kvinnan avled till följd av olyckan kan den komma att ändras till vållande till annans död, säger Jörgen Pettersson.