Tjuvarna stal för miljoner hos bilfirman

1 av 2
NYHETER

Mats Lindholms bilfirma drabbades i helgen av inbrott där tjuvarna stal bildelar för miljoner.

– De har plockat bort hela fronten på vissa bilar, säger Mats Lindholm.

Stölderna av bildelar till BMW och andra exklusiva bilar är ständigt återkommande och nu verkar en inbrottsvåg ha drabbat Norrland. Natten mellan fredag och lördag utsattes Lindholms bil i Umeå för inbrott och tjuvarna kom över bildelar för närmare två miljoner.

– Vi lånade ut verkstaden till en kund och när han tog en paus på förmiddagen tittade han ut och såg att bilrutorna på bilarna utomhus var öppna, då såg han att det var saboterat, säger Mats Lindholm.

När Mats Lindholm kom till sin bilfirma hade polisen precis kommit till platsen och konstaterat att det handlade om ett inbrott. Både rattar, belysning och navigationssystem hade plockats bort från 12 bilar. Enligt norska medier har även Trondheim drabbats av stölderna den senaste tiden. Bildelarna fraktas ofta utomlands där de säljs och under dagen i dag var polisen på plats för att säkra DNA och andra spår.

– De får sköta sitt jobb så försöker vi sköta vårt. Det är jobbigt men det hjälper inte att gå runt och gräma sig över det, säger Mats Lindholm.

Hör Mats Lindholm berätta om stölden i klippet ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM