E4 stängdes av efter lastbilsbrand

1 av 4
NYHETER

E4 var helt avstängd i båda körriktningarna efter en olycka, i höjd med Salem, där en lastbil fattade eld.

Polis och räddningstjänst fick larmet om olyckan 20.56.

– Man räkna med påverkan flera timmar till, sa Patrik Johansson, operativ chef vid räddningstjänsten, strax efter klockan 22 på tisdagskvällen.

Olyckan inträffade i södergående körfält.

Lastbilen fick sladd och körde in i betongfundamentet som skiljer norr- och södergående. Smällen blev så kraftig att hytten och främre delen av släpet fattade eld.

– Föraren lyckades ta sig ur på egen hand och klarade sig med ryggsmärtor. Han är förd med ambulans till sjukhus, säger Patrik Johansson.

Efter olyckan stängdes E4 av i båda körriktningarna med långa köer som följd.

– Trafiken var helt avstängd till 22.38 då vi kunde öppna ett körfält i norrgående. Vid 23-tiden öppnar vi också ett i södergående. Men man får man räkna med påverkan flera timmar till, säger Patrik Johansson.

– Det är bärgning och inspektion av skadorna. Betongfundamentet är sönderkört.

En läsare som ringt in till Aftonbladet uppger att han suttit fast i köerna efter olyckan i mer än en timme. Enligt Trafikverket började de värsta köerna dock släppa vid 22.30-tiden efter att trafik letts om.

Trafikproblemen blev inte bättre av att ytterligare en olycka inträffade lite längre söderut på E4. En lastbil blev stående i diket i norrgående körfält efter en sammanstötning med en personbil. Även i samband med denna olycka har trafiken letts om.

– Vi har stängt av E4 i norrgående mellan Järna och Hölö, säger Patrik Johansson.

■ ■ ■ Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM