Trumps stora Twittermiss

NYHETER

När CNN rapporterade om problem med röstningsmaskiner i en hel kommun var inte Trump sen med att kommentera detta. Missen? Han misstog ”county” för ”country” och dömde ut hela landet.

Donald Trump ser ut att ha gjort en stormiss i sitt twittarande ännu en gång. CNN rapporterar om problem för röstningsmaskiner i en Utah-kommun, på engelska county.

Donald Trump, som genom hela sin kampanj hävdat att systemet är riggat, fick vatten på sin kvarn men gick i sin egen kommentar helt fel.

Han Twittrade: ”Detta kom precis enligt CNN: Myndigheter i Utah rapporterar om problem med röstningsmaskiner i hela landet.”

Eller på engelska ”...across enitre country.”

”COUNTY not COUNTRY”

CNN:s Brian Stelter var snabb med att svara republikanernas presidentkandiat. ”No. Utah officials reported machine problems across one entire COUNTY, not the entire COUNTRY.”

Trump har alltså fått ett ”r” fel i sin Twitterkampanj. I skrivande stund har inlägget på mikrobloggen legat uppe i 40 minuter utan att ha raderats, trots felaktigheten.

Kan påverka tusentals

Det är oklart om Donald Trump själv twittrade eller hans stab. För några dagar sedan kom rapporter om att kandidaten själv fråntagits rätten att twittra i ett försök att hålla tonen rumsren.

Nyhetsbyrån AP rapporterar att problemen med röstningsmaskinerna i delstaten Utah kan betyda att mer än 50 000 personer måste rösta på papper i stället