En död i skjutning utanför vallokal

Skytten uppges vara tungt beväpnad

NYHETER

Skottlossning bröt ut vid en vallokal utanför Los Angeles i Kalifornien. Skytten uppgavs vara tungt beväpnad.

En person har dött och flera har blivit skadade. Två vallokaler fick stänga i förtid. Sedan stormade polisen ett hus och kunde skjuta den misstänkte.

Foto: Handout
Bild inifrån vallokalen i samband med skottlossningen.

Två vallokaler i Azusa i Kalifornien fick stänga i förtid efter att någon börjat skjuta alldeles i närheten. Skytten uppgavs vara tungt beväpnad.

Flera väljare befann sig inne i en av lokalerna när skottlossningen utbröt, rapporterar Los Angeles Times. Azusa ligger knappt fem mil utanför Los Angeles.

Skolor under ”lockdown”

En man i 70-årsåldern har dött och tre andra har blivit skadade. Minst en av personerna var på väg till vallokalen för att rösta, uppger en poliskälla för The Times.

Jeff Scroggin vid Los Angeles-polisen kommenterade allvaret i situationen.

– Det här är en mycket kritisk situation, säger Scroggin.

Flera närliggande skolor och förskolor fick stängas och befann sig under ”lockdown” med anledning av skottlossningen. Polisen i Azusa uppmanade folk i närheten att hålla sig borta från området och att de som befann sig inomhus skulle stanna där.

Sköt rakt in i folkmassa

Ett vittne vid namn Roberto Chavez, 67, uppger för LA-Times att han såg en tungt beväpnad man skjuta rakt in i en klunga av människor. Polisen var snabbt på plats och omkring 20 poliser omringade platsen. Skytten, som hade en vit t-shirt och svarta byxor, sprang in i ett hus lite längre bort, uppger Chavez.

Polisen uppgav senare att de stormat huset där mannen uppehöll sig och att personen har skjutits till döds. Inga ytterligare detaljer har släppts.

Myndigheterna i Los Angeles uppmanade folk att hålla sig borta och att rösta vid en annan vallokal.

EXPERTEN: ”Världen kommer inte att gå under”

SEGERTALET: ”Det är dags för oss att enas”

USA-VALET I SIFFROR: Vita kvinnor och latinos fällde Clinton

CHATT: Så påverkar Trump din ekonomi

RESULTATET: ”Fick flest röster – förlorade ändå”