Erbjuder amerikaner en fristad efter valet

1 av 2 | Foto: Gustav Hallén / Facebook
"Känns sjukt roligt att möta hat med glädje", säger Gustav om sin roliga annons.
NYHETER

Gustav såg det amerikanska valresultatet och blev oroad. Därför bestämde han sig för att vara behjälplig – för den som fått nog och vill flytta.

– Det känns sjukt roligt att testa att möta hatet med lite glädje, säger han.

När Gustav Hallén, 30, från Stockholm började sortera tankarna efter att ha följt det amerikanska valet fick han en idé. Eftersom han tror att många amerikaner nu är sugna på att byta hemland erbjuder han sig att hjälpa till – i en annons på Ebay.

”Eftersom land of the free nu har blivit land of the free to leave – varför inte testa något bättre”, frågar Gustav i annonsen.

– Det kändes som en sjukt kul grej, att testa för att möta hatet med lite glädje, säger han.

Gillar promenader

I annonsen erbjuder han giftermål med sig själv och därmed svenskt medborgarskap. Gustav presenterar sig som en kille som gillar att kolla Netflix och gå på promenader.

– Man har dumförklarat folk som röstar på ett visst vis mycket. Jag tror på att försöka göra något positivt, med glimten i ögat.

Hittills har de som sett hans annons skrattat.

– Ingen har varit negativ. Jag tror det ligger på en lagom nivå, man driver fast är samtidigt seriös.

”Jag är singel”

Än har ingen slagit till på hans erbjudande, vilket kanske inte är så konstigt eftersom priset ligger på omkring 450 000 svenska kronor.

– Vad kostar frihet? Det är väl en tanke man vill väcka. I Sverige tar vi mycket för givet och ser inte vad som kommer. Vi är på väg åt samma håll, säger Gustav.

Han tror inte riktigt att någon kommer lägga ett bud i den storleksordning som är aktuell. Men händer det är allt möjligt.

– Tyvärr tror jag inte det kommer hända. Men skulle någon göra det så är jag singel.