Sju gripna i tillslag mot grov organiserad brottslighet

NYHETER

Sju personer har gripits i Norrköping vid en insats mot grovt organiserad brottslighet.

Exakt vilka misstankar som finns mot de män och kvinnor som frihetsberövats vill polisen inte gå ut med i nuläget.

– Det vi kan berätta nu är att det är en planerad insats som vi tittat på under en längre tid, säger Tommy Thorngren, pressansvarig vid polisen region Öst.

Under onsdagen har polisen slagit till mot ett flertal adresser i Norrköpingsområdet och totalt har sju personer gripits, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Insatsen påbörjades under morgonen och har pågått under dagen, säger Tommy Thorngren, pressansvarig vid polisen region Öst.

Utöver de sju gripna männen och kvinnorna i åldrarna 20 till 50 år så ska ytterligare personer ha hämtats in till förhör.

  –  Vi har hämtat in ett flertal personer som vi är intresserade av i det här ärendet så det rör sig om en planerad insats som helt och hållet är baserad på vår förundersökning, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet i pressmeddelandet.

– Nästa steg blir att förhöra de misstänkta som är anhållna. Dessutom ska vi analysera det material som beslagtagits vid dagens husrannsakningar.

Någon närmare information om misstankarna, annat än att insatsen är riktad mot ”grovt organiserad brottslighet”, vill polisen inte lämna i nuläget.

– Åklagaren har tagit beslut om att vänta med att gå ut med mer information eftersom det här är en pågående insats, men det det kommer komma mer information senare, säger Tommy Thorngren, pressansvarig vid polisen region Öst.

– Vi kommer vara tydligare med vad det gäller längre fram.

Insatsen är ett samarbete mellan Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten samt Polismyndigheten, enligt pressmeddelandet.