Här kastar Postnord paket – igen

Postchef: ”Helt oacceptabelt, jag blir riktigt förbannad”

NYHETER

Här kastas paketen in i Postnords lastbil.

Läsaren David blev vittne till hur paket som skickats hos postombudet i Orminge centrum fick en minst sagt oöm behandling på väg till mottagaren.

– Är det så här de hanteras kan det ju förklara varför många klagar på att deras paket är trasiga, säger David.

Mitt i onsdagens väderkaos fick David från Nacka se något annat än snö som han tyckte var värt att fånga på film. Han hade vid 15.30-tiden hämtat ett paket hos Postnord-ombudet i Orminge centrum när han fick se hur paket som skickats därifrån lastades in för vidare transport.

– Då såg jag hur han stod och kastade in paket i bilen. När jag gick förbi såg jag att det låg kanske ett 60-tal paket som lastats på samma sätt, säger David.

”Vårdslöst”

Han blev vittne till hur ett 20-tal paket hivades in i Postnordbilen.

– Det är bara de sista han hivade in som jag filmade, säger David.

Han säger att det är många som är upprörda över att deras paket inte kommer fram hela och att det här skulle förklara varför.

– Det var ett ganska vårdslöst hanterande av folks paket, det var inte så att det kollades om det var strumpor i paketen utan alla kastades in på samma sätt, säger David.

– Är det ett sådant beteende de har på postcentraler och liknande är det ju snarare ett under att ett paket kommer fram helt.

Inte första gången

Fredrik Nilsson, chef vid Postnord region Öst, har sett filmen och reagerar starkt på hanteringen.

– Alltså det är helt oacceptabelt, jag blir riktigt förbannad när jag ser det där, säger han.

– Sådana här medarbetare ska vi inte ha i vårt företag som hanterar kunders försändelser och vi ska agera kraftfullt på det här i imorgon bitti.

Det är inte första gången som en Postnord-anställd blivit fångad på film när paket hanteras på samma oömma sätt. I början av oktober spreds en film från 13 september som visar hur försändelser kastas in i en i en Postnordbil från en lastkaj i Linköping.

Det blev början på en folkstorm mot företaget där hundratals läsare hörde av sig till Aftonbladet med vittnesmål om trasiga paket och försändelser som aldrig kom fram.

”Vi kommer jobba stenhårt”

Aftonbladet frågade i mitten av oktober Postnords vd Håkan Ericsson om han kunde lova att folk i fortsättningen skulle få sina brev och paket i tid och att de inte är trasiga.

– Det sägs mycket i media att många brev försvinner, men vi mäter det här externt och efter tre dagar har en lång bit över 99 procent levererats. Vi kommer jobba stenhårt inte bara på den fysiska kvalitén, utan också på den upplevda kvalitén. Det kan jag definitivt lova, sa han då.