Fem personer skjutna nära Trump-protest

1 av 3
NYHETER

Fem personer har skjutits i närheten av en demonstration mot den blivande presidenten Donald Trump i centrala Seattle i USA.

Ett av offren uppges ha livshotande skador.

Gärningsmannen är på fri fot.

– Det har inget att göra med protesten alls, säger Robert Merner vid polisen till Seattle Times.

Tusentals amerikaner gick under onsdagskvällen, lokal tid, ut på gatorna i ett stort antal amerikanska städer för att protestera mot den nyvalde presidenten Donald Trump.

I Seattle inträffade en skottlossning i närheten av en demonstration.

Fem personer uppges ha blivit skjutna på gatan utanför en Seven Eleven-butik, skriver Seattle Times. Samtliga fördes till sjukhus. En person ska ha livshotande skador. Det rör sig om fyra män och en kvinna.

Enligt vittnesuppgifter var det flera personer som bråkade innan skottlossningen. Skytten började gå från platsen men vände sig om och öppnade eld.

Den misstänkte gärningsmannen är på fri fot, enligt Robert Merner vid Seattlepolisen.

”Internt bråk”

Det var inledningsvis oklart om skotten hade samband med demonstrationen. Men enligt vittnesuppgifter till tv-stationen Komo News har dådet ingen koppling till protesterna mot Trump, skriver TT.

– Det har inget att göra med protesten alls. Det verkar vara någon sorts internt bråk, säger Robert Merner till Seattle Times.

Mestadels fredliga protester

Människor har protesterat i städer som Atlanta, Austin, Boston, Chicago, Denver, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle och Washington, lokal tid. Det är städer där många röstar på Demokraterna, enligt CNN.

Demonstranterna samlades bland annat utanför Trump Tower i New York och Vita huset i huvudstaden Washington. Kravallpolis kallades ut på gatorna, men protesterna har mestadels varit fredliga.