Dansk polis efterlyser vittne: ”En brandman i 50-årsåldern”

1 av 9
NYHETER

Gravida Louise Borglit, 32, skulle rasta systerns hund vid 19-tiden.

Knappt 20 minuter senare hittades hon knivmördad.

Nu går Köpenhamnspolisen ut med nya bilder och en vädjan efter ett specifikt vittne – en ”brandman” i 50-årsåldern.

Dansk polis går nu ut med ytterligare en vädjan om hjälp från allmänheten i utredningen av mordet på gravida Louise Borglit, 32. Det ofödda barnets liv gick inte heller att rädda.

Polisen släpper bilder på kläderna gravida Louise Borglit bar när hon mördades i fredagskväll vid 19.20-tiden i Köpenhamnsförorten Herlev. 32-åringen var klädd i ett olivgrönt regnställ och mörkblå gummistövlar när hon skulle rasta sin systers hund.

Utöver bilderna på kläderna går de också ut med en bild på hunden Maggi, en åttaårig golden retriever, som satt bredvid den knivmördade Louise när polisen kom till brottsplatsen.

– Vi är fortsatt intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Därför går vi nu ut med bilder av kläderna hon bar och hunden hon rastade, säger Peter Malmose vid Københavns Vestegns Politi i ett pressmeddelande.

Efterlyser ”brandman” som vittne

Sedan i fredags har polisen genomfört en mängd insatser i parken där Louise Borglit hittades mördad med flera knivhugg. Tekniker har finkammat området som också genomsökts med hund. Enligt polisen har de gjort flera fynd men i nuläget går de inte ut med vad.

Louise Borglits anhöriga och människor i hennes närhet har förhörts men ännu har polisen ingen misstänkt.

Däremot går de nu ut med en vädjan om hjälp att hitta ett specifikt vittne – en ”brandman” i 50-årsåldern.

Andra vittnen har berättat för polisen att personen sagt sig vara en brandman som bor nära parken och han har sagt att han sett Louise Borglit med hunden den kvällen. Han ska också ha sagt att han befunnit sig i parken vid tiden för mordet.

– Vi har ännu inga vittnen som faktiskt sett Louise före mordet. Därför är vi väldigt intresserade av den här personen. Han kan kanske hjälpa oss att kartlägga hennes rörelser närmare, säger Peter Malmose till Ekstrabladet.

Omtyckt vän och kollega

Polisen skriver i ett pressmeddelande på torsdagskvällen att de är mycket angelägna om att komma i kontakt med ”brandmannen”. Han är enligt polisen inte misstänkt för inblandning utan de vill höra honom om hans iakttagelser under kvällen den 4 november.

Polisen har sedan tidigare vittnesmål om att en man i 30-årsåldern, cirka 180 centimeter lång med smal kroppsbyggnad och smalt ansikte setts i anslutning till mordplatsen. Vittnen uppger att han bar mörka skor, mörka byxor, en mörk munkjacka och keps.

Huvan på tröjan var uppdragen över kepsen, enligt vittnesuppgifter.

Louise Borglit var gravid i sjunde månaden när hon mördades. Hon beskrivs av vänner och kollegor på det företag där hon arbetade som make-up–artist som en mycket omtyckt person. Hon flyttade i augusti till sin syster i Köpenhamn.

■ ■ Har du gjort några iakttagelser omkring Elverparken i danska Herlev i fredags kväll? Ring de danska mordutredarna på Københavns Vestegns Politi på +45 43 86 14 48.

  Olösta mordfall