Ny Facebook-bugg dödförklarar levande

NYHETER

Levande möttes på Facebook av hur deras profil ser ut när de är döda.

En av dem som ”dödförklarades” var grundaren Mark Zuckerberg.

”Vi hoppas att de som älskade Mark finner tröst i sakerna andra delar för minnas och hedra hans liv” stod det på det som förvandlats till en minnesvägg.

Facebook-användare möttes under fredagskvällen av en chockerande upptäckt när de gick på sin profilsida – enligt nätjätten var de nämligen döda.

En blomma och en några rader text ovanför bakgrundsbilden upplyste om att sidan nu var till för att hedra minnet av innahavaren av profilen.

Något många givetvis reagerade på då de var vid liv.

En av dem som drabbades av vad som nu beskrivs som en bugg var Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, skriver New York Times.

Vid 22.30 hade dock de allra flesta som dödförklarats återuppstått och problemet rapporterades vara försvunnit. Facebook har enligt The Guardian och New York Times ännu inte kommenterat ”till minne av-buggen”.

Sent på fredagskvällen svarade Facebook på frågor från Mashable kring buggen med en ursäkt:

”Under en kort period i dag lades ett meddelade avsett för profiler som gjorts till minnesväggar av misstag på andra konton. Det var ett fruktansvärt misstag som vi nu har åtgärdat. Vi är väldigt ledsna för det inträffade och arbetade så snabbt som möjligt för att fixa det”.

For a brief period today, a message meant for memorialized profiles was mistakenly posted to other accounts. This was a terrible error that we have now fixed. We are very sorry that this happened and we worked as quickly as possible to fix it