Explosion i centrala Göteborg

NYHETER

En mindre explosion inträffade utanför en lokal tillhörande Syndikalistiskt forum i centrala Göteborg på fredagskvällen.

Säkerhetspolisen är inkopplad.

– Det är alltid så om det kan misstänkas vara riktat mot en politisk organisation, säger Göran Carlbom, befäl på polisens ledningscentral i region Väst.

Ingen person skadades.

Boende larmade polisen vid 22.15-tiden på fredagen efter att ha hört en smäll. Polisen spärrade av ett området på Övre Husargatan i närheten av Linnéplatsen i centrala staden.

– Det är en mindre detonation. Vi vet inte vad det är som exploderat. En cykel som har varit i närheten och en ruta har gått sönder, det är inte mer än så, säger Göran Carlbom, befäl på ledningscentralen i region Väst.

Säpo informerat

Enligt honom är det ett bokkafé, som Syndikalistiskt forum i Göteborg förfogar över, som drabbats. Om händelsen är riktad mot föreningen är oklart.

– Vi kan bara konstatera att det är där det har skett.

Eftersom dådet kan misstänkas vara riktat mot en politisk organisation har Säkerhetspolisen kopplats in.

– Vi har informerat dem, säger Göran Carlbom.

Polisens bombskydd hade vid 01.30-tiden lämnat platsen och bland annat tagit med sig det som fanns kvar av det som exploderat. Polisens tekniker avslutade sitt arbete vid 03.30-tiden natten mot lördag då avspärrningarna hävdes.

Bussar stoppades

Även vanliga tekniker kallades till adressen och arbetade i lokalen under natten mot lördagen.

Busstrafiken längs Övre Husargatan stoppades i samband med polisinsatsen.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen person har rapporterats skadad och ingen misstänkt gärningsman har gripits.