Därför sprider sig säkerhetsnålstrenden

1 av 2
NYHETER

Dagen efter att Donald Trump valts till president började en trend sprida sig – nämligen säkerhetsnålar på var och varannan person, rapporterar CBS.

När Donald Trump valdes till president i USA påbörjades en kampanj som fått stor spridning i sociala medier. Under hashtaggen "#safetypin" lägger nu Twitter-användare upp bilder där de bär en säkerhetsnål på sina kläder.

Det personerna vill manifestera med sina bilder är att de är en "säker plats" i vardagen. Efter valet har bland annat rapporterats om att hijabbärande muslimska kvinnor utsatts för trakasserier.

"Jag har satt säkerhetsnålar på mina tröjor, mina jackor, min man och min ytterdörr. Det är alltid en början", skriver en Twitteranvändare.

"Bokstavlig säkerhetsnål"

Idén bakom säkerhetsnålarna är inte helt ny. Redan efter Storbritanniens omröstning om ett utträde ur EU – ett så kallat Brexit – började säkerhetsnålarna användas där, eftersom många utsattes för rasistiska angrepp efter att utträdessidan vunnit omröstningen.

"Jag gillar faktiskt tanken med att sätta en säkerhetsnål på jackan – det är verkligen en bokstavlig säkerhetsnål", skrev en användare på Twitter då.