Tvillingarna föddes när klockan drogs tillbaka – vem är äldst?

Foto: Foto: Cape Cod Healthcare/Facebook.
Tvillingarna Samuel och Ronan föddes när klockan ställde om till vintertid. Här med föräldrarna Seth och Emily Peterson.
NYHETER

Tekniskt sett är Samuel äldst.

Men när tvillingbrorsan Ronan tittade ut hade klockan dragits tillbaka en timme.

Nu är han – på pappret – 29 minuter äldre än sin storebror.

Natten till söndag 6 november var det inte bara omställning till vintertid i USA – Emily Peterson födde tvillingsönerna Samuel och Ronan på BB i Cape Cod, Massachussetts i USA.

Först ut var Samuel, som föddes 01:39.

Men när tvillingbrorsan Ronan tittade ut hade klockan dragits tillbaka till vintertid. Nu är Ronan, född 01.10, officiellt storebror. Eller?

– Jag tror min man insåg det lite innan jag. Jag höll på att föda bebisarna så jag var lite upptagen med det, säger mamma Emily Peterson till Boston Globe.

Ett tag efter Samuel var född började visarna på klockan i rummet automatiskt dras tillbaka. Emily säger att hon i stunden inte kunde avgöra om det var på riktigt eller om hon hade vanföreställningar.

– Vintertid var det sista jag tänkte på. Jag kommer bara ihåg Seths ansiktsuttryck. Han skrattade och sa ”det där blir en riktig gåta”, säger Emily Peterson.

”Aldrig varit med om något liknande”

– Tidigare på kvällen sa jag att de antingen skulle födas på olika datum, eller så skulle tidsomställningen ställa till det, säger pojkarnas pappa Seth Peterson till sjukhusets Facebooksida.

Sjuksköterskan Deb Totten har förlöst barn på BB i Cape Cod i 40 år.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon.