Källa: Rudy Giuliani blir utrikesminister

Foto: AP / TT
Rudy Giuliani.
NYHETER

Rudy Giuliani är Donald Trumps favorit till att bli USA:s nästa utrikesminister.

Det uppger en myndighetskälla för nyhetsbyrån AP.

– Jag har ett väldigt, väldigt upptaget liv, säger Rudy Giuliani till ABC News.

Den tidigare borgmästaren i New York har de senaste dagarna figurerat i amerikanska medier som en av två tänkbara kandidater för den tunga utrikesministerposten som Trump ska tillsätta i sin nya regeringen.

Nu uppger en källa för nyhetsbyrån AP att Rudy Giuliani, 72, är Donald Trumps egen favorit.

”Har ett väldigt upptaget liv”

Den andre kandidaten uppges vara John Bolton, tidigare USA:s FN-ambassadör och högt uppsatt inom utrikesdepartementet.

Giuliani har tidigare avfärdat pratet om att han skulle bli utrikesminister och sagt att diskussionerna med Trump stannar ”mellan honom och mig”.

– Jag har ett väldigt, väldigt upptaget liv. Så det skulle vara något där jag kände att han verkligen behöver mig. Jag säger inte att jag är den enda som skulle klara av det, men kanske att jag kunde göra det lite mer annorlunda och lite bättre än någon annan, säger Giuliani om en roll inom Trumps administration, till ABC News.

När Giuliani fick frågan om det fanns någon som skulle göra jobbet bättre än John Bolton så log han.

– Kanske jag, jag vet inte, svarade han skämtsamt, enligt New York Post.

”Ingen bra motkandidat”

Donald Trump sa i en intervju i CBS program ”60 minutes” att han bestämt sig om några av de poster som han ska tillsätta men ville inte avslöja några namn.

AP:s källa, som talade i skydd av anonymitet, säger att jobbet är Giulianis ”om han vill ha det” och att det inte finns någon klockren motkandidat.

FAKTA

Rudy Giuliani

72-årige Rudy Giuliani var borgmästare i New York mellan 1994 och 2001. Den före detta advokaten ställde upp i presidentvalet 2008 men kom inte längre än de republikanska primärvalet. Han är mer känd för sina åsikter om inrikessäkerhet snarare än utrikespolitik.