24-årig kvinna gjorde vidrig upptäckt i Zaraklänning

1 av 4
NYHETER

Cailey Fiesel, från USA, köpte en svart klänning från klädkedjan Zara. När hon upptäckte en ”oroväckande stickande lukt” kunde hon inte ana vad som gömde sig i klänningen, skriver New York Post.

– Jag frös till, jag var förlamad av skräck, säger hon om upptäckten till tidningen.

Det var i juli som den 24-åriga studenten Cailey Fiesel, från Manhattan i USA, köpte en svart klänning från klädkedjan Zara.

Från början verkade det vara en vanlig klänning men när hon började använda den på sitt jobb märkte hon att det kom en ”oroväckande stickande lukt” från den. Trots att hon provade att flytta sig från sitt skrivbord kunde hon inte undgå lukten.

– Jag kände att något vidrörde mitt ben och jag trodde först att det söm från klänningen, säger 24-åringen till New York Post.

Men det var allt annat än en söm. När hon drog upp tyget såg hon att det var en död mus som var insydd i klänningen.

– Jag var i fullständig chock. Mina ögon såg att det var en mus men min hjärna sa att det inte kunde vara det., säger hon.

Det dröjde inte längre förrän hon bytt kläder.

– Tack och lov att jag hade ombyte.

Har stämt Zara

Cailey Fiesel har nu stämt klädkedjan och menar att de är skyldiga att tillverka klänningar som är ”fria från defekter, inklusive gnagare”. Hon ska lida av känslomässig stress efter händelsen och ha utvecklat stora hudutslag som ska komma från gnagaren, vilket framgår i stämningsansökan.

– Zara är kända för att snappa upp design och få ut den till butikens hyllor mycket snabbt. Den snabbheten leder troligen till deras brist på kontroll av varorna, säger Cailey Fiesels advokat Adam Deutsch till New York Post.

”Har varit ett vrak”

Enligt etiketten på 24-åringens klänning ska den vara tillverkad i Turkiet.

Den är sparad tillsammans med den insydda gnagaren och ska användas som bevis i rättegången. Advokaten säger att de har försökt att lösa det hela utanför domstolen men att klädkedjan vägrade.

– Hon har varit ett vrak sedan händelsen och bör kompenseras för vad hon fått gå igenom, säger Adam Deutsch.

En talesman för Zara USA säger att förtaget är medveten om plagget och att de undersöker saken närmare. Vidare säger talesmannen att ”Zara USA har stränga riktlinjer för hälsa och säkerhet och att de är fast beslutna om att alla deras produkter ska uppfylla dessa krav”, skriver New York Post.