15-åring livshotande skadad efter misstänkt misshandel

Polisen kartlägger senaste dygnet

1 av 6
NYHETER

En 15-årig pojke föll i går eftermiddag ihop medvetslös utanför en skola i Halmstad.

Först rubricerade man händelsen som ett sjukdomsfall - men tre timmar senare framkom uppgifter som gör att man misstänker att pojken kan ha blivit misshandlad. Pojken har livshotande skador, enligt sjukhuset i Halmstad.

– Vi försöker kartlägga vad som hänt pojken det senaste dygnet, säger Tommy Nyman vid polisen region Väst.

Det var vid 15.30 som polis och ambulans larmades till en skola i Halmstad efter att en 15-årig pojke fallit ihop. En privatperson påbörjade hjärt-lungräddning och ambulansen körde sedan pojken till sjukhuset i Halmstad.

– Vi körde mot platsen men kom inte hela vägen fram eftersom patrullen fick ett annat larm med högre prio, säger Stefan Gustafsson på polisen i region väst.

Polisen fick först uppgifter att det handlade om ett sjukdomsfall, varför man valde att åka på det andra larmet, men tre timmar senare, 18.30, framkom uppgifter om att pojken kan ha utsatts för något slags våld innan han föll ihop.

Kartlägger senaste dygnet

Pojken ligger just nu på intensivvårdsavdelningen. Hans skador beskrivs som livshotande av Region Halland.

Det har skrivits en anmälan rörande misshandel, men ännu finns ingen misstänkt och det är oklart om något brott begåtts, enligt krimjouren i Halmstad.

– Det är mycket som är osäkert i ärendet, det förekommer flera uppgifter som vi nu måste kontrollera, säger Stefan Gustafsson.

Nu försöker polisen kartlägga vad pojken gjorde så långt som ett dygn innan han föll ihop.

De misstänker att han kan ha varit med om någonting långt tidigare.

– Vi kommer att vilja höra betydligt fler personer som varit på plats dels när han faller ihop och inom ett längre perspektiv. Då pratar vi om en dag kan man säga, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region väst.

Enligt skolledningen har det inträffat en konflikt på skolan under dagen, men polisen kan inte ge svar på om det finns ett eventuellt samband.

– Det vet vi inte än, därför kommer vi att titta på hela förloppet i utredningen, säger han.

Varit bråk på skolan

Skolledningen vet dock inte själva exakt vad som inträffat vid busshållplatsen.

– Jag vet att det var en konflikt på skolan under dagen men sen var det lektioner och det var inget mer med det. Därefter har jag inga som helst uppgifter om vad som har hänt nere vid bussarna, inga uppgifter om att det varit tumult eller misshandel, säger Ola Ekstrand, rektor på Getingeskolan, till Hallandsposten.

Enligt uppgifter till lokala medier ska det ha varit busschauffören som ringde och larmade ambulans samt genomförde HLR på pojken.

Det är företaget Nettbuss som kör skolskjutsarna på sträckan, enligt Hallandstrafikens vd Andreas Almquist.

Polisen söker just nu vittnen till händelsen som inträffade i samband med att en skolbuss skulle hämta skolelever utanför Plönningeskolan. Den som gjort iakttagelser kring händelsen ombedes kontakta polisen på telefonnummer 114 14.