Hope överlevde tjuvjägarnas attack – nu har hon dött

1 av 3 | Foto: Courtney Quirin AP/Facebook Saving the Survivors
Noshörningen överlevde en attack mirakulöst där tjuvjägare skar av hennes horn och skadade hennes ansikte svårt.
NYHETER

Förra året överlevde noshörningen mot alla odds när tjuvjägare skar av hennes horn och halva ansikte. Nu har mirakeldjuret tyvärr dött av en infektion, skriver Times Live.

Den sydafrikanska noshörningen Hope fick sitt namn år 2015 efter att hon överlevde ett angrepp av tjuvjägare som högg av hennes horn och delar av ansiktet. Det var i april som man fann henne allvarligt skadad i östra Kapprovinsen i södra Sydafrika, då hade hon vandrat runt själv i flera dagar.

Det var organisationen ”Saving the Survivors” som stod bakom en rad medicinska ingrepp på hennes vanställda ansikte med hjälp av en mängd olika veterinärer. Vid de första operationerna rörde sig om en medicinsk procedur som inget djur fått genomgå innan, enligt organisationens grundare Johan Marais.

”Fortsatte visa sin kämpaglöd”

Det var i måndags som organisationen meddelade att hon var död. Dödsorsaken uppges vara en bakteriell infektion i tarmsystemet.

Det är med tungt hjärta och stor sorg som Saving the Survivors måste dela med oss av den förödande nyheten om att vår älskade vita noshörning Hope inte längre finns med oss.

Denna modiga noshörning har varit ansiktet utåt för tjuvjakten på noshörningar sedan hon överlevde en brutal attack i april förra året. Hon vandrade ensam i skogen i flera dagar, med halva ansiktet borta och djupt sårad – men överlevde mot alla odds. Hon döptes till Hope och blev en global ambassadör för hennes art. Hennes helande beskrivs som mirakulös och hon fortsatte visa sin kämpaglöd. Det kommer alltid att finnas hopp för denna ikoniska noshörning kommer att leva vidare i allas hjärtan” skriver de bland annat i ett Facebookinlägg.

Många uttrycker sin sorg över hennes död i sociala medier då hon var känd internationellt, främst som ansiktet utåt i kampen mot tjuvjägarnas jakt på noshörningar, skriver Times Live.