James, 40, sköts av polisen – tros vara seriemördare

1 av 2 | Foto: Polisen
James Dale Ritchie.
NYHETER

James Dale Ritchie dödades i en skjutning med polisen i Anchorage i helgen.

Nu kopplas han till fem olösta mord de senaste månaderna som satt skräck i staden.

– En sak kan jag säga er, den här mördaren, det är den värsta tänkbara, säger polischefen Chris Tolley.

James Dale Ritchie, 40, hamnade i en skjutning med polisen i lördags i Anchorage, Alaska. Det var efter att Ritchie vägrat betala för en taxiresa som han konfronterades av polismannen Arn Salao.

Salao blev skjuten fyra gånger men så blev också Ritchie, som dog av sina skador, medan polismannen opererades flera gånger på sjukhus och nu är på bättringsvägen.

”Den värsta tänkbara”

På tisdagen tog däremot historien en ny vändning då polisen i Anchorage offentliggjorde att Ritchies vapen är samma som har använts i minst fem olösta mord som inträffat de senaste månaderna. Morden har satt skräck i befolkningen som befarat att en seriemördare går lös, rapporterar Alaska Dispatch News.

– Vi vet efter undersökningar under de senaste 78 timmarna att vapnet som användes för att försöka döda kommissarie Salao är samma vapen som använts i fem andra mordutredningar här i Anchorage under 2016, säger polischefen Chris Tolley.

Morden som kopplas till James Dale Ritchies vapen är ett dubbelmord den tredje juli på Jason Netter och Brianna Foisy, ett mord den 29 juli på Treyveonkindell Thompson och ytterligare ett dubbelmord i den 28 augusti på Bryant De Husson och Kevin Turner.

– En sak kan jag säga er, den här mördaren, det är den värsta tänkbara, säger polischefen Chris Tolley.

Uppamande boende

Inget uppenbart motiv finns bakom de fem morden men polisen i Anchorage har tidigare sagt att de inte är kopplade till gängkonflikter.

I fruktan att en seriemördare går lös uppmanade polisen i augusti boende att inte gå ensam på gator och vägar i mörkret. Nu vädjar polisen om tips gällande Ritchie för att

kunna gå till botten med utredningarna, skriver Alaska Dispatch News.

ARTIKELN HANDLAR OM