”En äldre kille slog honom”

15-åring vårdas för livshotande skador efter skolmisshandeln

1 av 7
NYHETER

HALMSTAD. Flera elever blev vittnen till hur den 15-årige pojken segnade ned utanför Plönningeskolan i Halmstad.

Pojken föll livlös ihop efter ett slagsmål på skolan, nära skolbussarna. Flera busschaufförer rusade fram för att hjälpa honom.

– Jag larmade ambulansen och min kollega gjorde hjärt-lungräddning tillsammans med en lärare. Jag hoppas verkligen att han blir frisk, säger busschauffören Behnam Salehi.

15-åringen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Hallands sjukhus i Halmstad med livshotande skador. Polisen misstänker att pojken blivit misshandlad, vilket bekräftas av ett tiotal elever på Plönningeskolan.

Det ska ha varit en äldre pojke som gått på skolan tidigare som slogs med 15-åringen. Slagsmålet ska ha inträffat på tisdagseftermiddagen, strax innan skolbussarna kom för att hämta barnen.

– Nästan alla nior såg allt som hände. Först tjafsade de och sa saker som ”du vågar inte slå ned mig.” Sedan knuffade de varandra. En lärare gick emellan men de slutade ändå inte, säger en elev som vill vara anonym.

Den 15-årige pojken ska ha trillat baklänges en gång under slagsmålet.

– Han föll baklänges men ställde sig ganska snabbt upp igen, säger en pojke.

Segnade ner

Strax därefter gick 15-åringen till skolbussarna som stod och väntade. Vid en buske intill en av bussarna segnade han ned på marken. Ett stort antal barn blev vittnen till hur lärare och busschaufförer rusade fram till pojken.

– Jag försökte hjälpa honom upp men det gick inte. Jag kollade andningen och han andades inte. Då larmade jag ambulansen, säger busschauffören Behnam Salehi.

Gjorde hjärt-lungräddning

En annan busschaufför och en lärare gjorde under tiden hjärt-lungräddning på pojken.

– Räddningstjänsten var här på ett par minuter och ambulansen kom efter 10 minuter, säger Behnam Salehi. När jag såg att de kom tog vi in barnen på bussarna för att skydda dem.

– Jag hoppas verkligen att det går bra för honom. Jag ber för honom och hoppas att han ska krya på sig.