Någon klottrade på Sebastians gravsten

1 av 4 | Foto: Privat
Någon vandaliserade gravstenen där Sebastian ligger.
NYHETER

Det går inte en dag utan att Camilla Airikka tänker på sin döde lillebror. När hon fick veta att någon klottrat på gravstenen med svart sprayfärg blev hon helt tom.

– Tänk om det varit någon av deras anhöriga, barn eller syskon? För mig känns det jävligt tungt, säger hon.

Camilla Airikkas bror Sebastian Airikka Höybakken dog för åtta år sedan när han var 20 år. Sedan dess har Camilla och resten av anhöriga ofta besökt hans gravplats i Norrtälje för att plantera blommor och tända ljus. De blev därför chockade när kusinen skickade en bild på gravstenen – nedklottad med svart sprayfärg, något som Norrtelje Tidning har uppmärksammat.

– Vi trodde först att det var ett skämt. Man fick snarlika känslor som den dagen han gick bort, jag blev helt tom.

”Tragiskt för familjen”

Kusinen hade fått bilden av en bekant till henne som la märke till den nedklottade gravstenen under ett besök på kyrkogården. Kusinen la ut bilden direkt på sin Facebooksida.

– Man hoppas på något sätt att det ska komma fram vem eller vilka det är.

Det gjordes en polisanmälan, något som Christer Sandström, presstalesman för polisen i Roslagen i Stockholm, kan bekräfta. Men de har avskrivit anmälan då det än så länge inte finns något att jobba vidare med.

–  Det är tragisk för den här familjen, man måste känna sig utpekad. Kommer det någon mer information så förhindrar det inte oss att ta upp fallet igen, säger han.

”Det river upp sår”

På tisdagen ska färgen fortfarande suttit kvar på gravstenen. Camilla tror inte den eller de som ligger bakom förstörelsen förstår hur det här drabbar familjen. Hon har även svårt att tänka sig vem den skyldiga är.

–  Sebbe hade inga ovänner. Han var god och glad och fanns alltid där för alla. Han var mammas pojke, säger hon och fortsätter:

–Tänk om det varit någon av deras anhöriga, barn eller syskon? För mig känns det jävligt tungt, det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Vi pratade i stort sett varje dag, det här är en plats man har behövt gå till.

Sebastians mamma Anita tycker också att det känns tungt.

– Det är jobbigt, det river upp sår.