Sara visar sanningen om ”rumpbilderna”

Foto: Sara Puhto/Instagram
Hon visar upp sanningen bakom rumpbilder på sin Instagram.
NYHETER

Finska träningsbloggaren Sara Puhto visar hur bilder på den ”perfekta" kroppen kan vara missledande.

Dagligen matas vi av bilder som förmedlar olika kroppsideal, både i reklam, media och på sociala medier. Ett av idealen är att ha en kurvig men smal kropp där rumpan är i fokus. Kim Kardashian och Beyonce är vanliga förebilder.

Man kan lätt tro att dessa bilder visar upp en verklighet men de kan ofta vara missledande. Det visar den finska träningsbloggaren och Youtubaren Sara Puhto, skriver nöjessajten Hello Giggles.

Allt handlar om vinkel

I en bild på sin Instagram, där hon har 23 000 följare, visar hon att så kallade rumpbilder är mer manipulerade än man tror. Allt handlar om hur man står och vilken vinkel bilden är tagen ur, menar hon.

Jag tänkte bara att jag skulle visa min rumpa ur en vinkel då jag står helt normalt jämfört med hur den ser ut om jag står och putar med rumpan. För i en värld där Kardashians rumpor hyllas måste vi komma ihåg att alla foton vi ser inte speglar verkligheten”·

Man ska inte hänga upp sig bilder på andras kroppar – eftersom allt handlar om vinklar och förutsättningar. Vidare skriver hon att det går att nå sina mål om man har rätt mängd beslutsamhet, tålamod och ansträngning.

Tro inte att du inte kan det eftersom du jämför de kropparna med den 'vanliga' kroppen. Använd de som motivation men stirra dig inte blind på dem. Du är vacker och kan göra allt du beslutar dig för”, avslutar hon inlägget.

Visar upp andra exempel

Sara har även lagt ut andra exempel på hur kroppen kan framställas beroende på vinkel, hållning och ljus.

Sara Puhto/Instagram

Här nedan visar hon skillnaden på när hon sitter och står upp.

Sara Puhto/Instagram

De här två bilderna togs med två timmars mellanrum. Hon står på samma sätt, men i ett annat ljus.

Sara Puhto/Instagram