Sebastian fick oväntat besök i lägenheten

Foto: Sebastian Gruber / PRIVAT
NYHETER

Sebastian satt vid datorn och chattade – då spred sig en märklig känsla i kroppen.

Han vände sig om och såg något röra sig i dörrspringan, skriver Expressen.

– Jag fick panik, säger han till Aftonbladet.

Det var på tisdagen som Sebastian Gruber, 27, i Umeå satt och chattade med en kompis när han fick en konstig känsla i kroppen.

– Något fick mig att vända om i rummet och titta... jag kände bara något, säger han.

Och i dörrspringan var det mycket riktigt något som hände – något rörde sig där bakom.

– Jag fick ju panik. Jag tänker hur många tankar som helst, någon väntar utanför min dörr, det kan vara en varelse eller vad som helst.

”Han är riktigt sänkt”

Sebastian har en inneboende på helgerna. Men nu hade det gått tre veckor sedan han senast var i lägenheten, och dessutom var det ju tisdag.

Han öppnade dörren. Där fanns ingen människa, och ytterdörren stod öppen.

– Jag går ut i trappen och ropar "hallå". Till sist ser jag en person som går där, en långhårig kille i 20-årsåldern som ser jätteförvirrad ut.

Killen var klädd i bara en öppen grön rock och ett par kalsonger. Han stirrade upp mot Sebastian och sade "jag söker mina byxor".

– Han hade vaknat i vår tvättstuga. Jag tänker: "han är ju riktigt sänkt", säger Sebastian.

Hade varit på firmafest

Sebastian lyckades bjuda med killen upp till sin lägenhet. Där lyckades han övertala honom att låna ett par byxor. Killen berättade, innan han lämnade lägenheten, att han varit på en firmafest och tappat minnet.

Då skrev Sebastians granne på Facebook och frågade om han "hade en naken man i sin lägenhet". Rocken killen hade på sig tillhörde nämligen grannens flickvän. Den hade den halvnakne mannen stulit i tvättstugan.

– Jag sprang efter honom, och till slut lämnade han ifrån sig rocken. Jag gav honom några tjocktröjor så han kunde ta sig hem. Det sista han sa var "min flickvän kommer döda mig", säger Sebastian.

Efter det inträffade valde Sebastian att dela med sig av historien i ett inlägg på Facebook, där många har skrattat åt hans berättelse.

– Hela grejen var ganska kul, säger han.