Ölen sprängdes i Bernts händer

1 av 3
NYHETER

När ölentusiasten Bernt hade slagit till stort på Systembolaget hände något oväntat – en ölburk sprängdes i hans händer, skriver Göteborgs-Posten. Nu har försäljningen stoppats.

– Burken bara for ner i marken, säger Bernt till Aftonbladet.

Det var på fredagsförmiddagen som ölentusiasten Bernt Hellgren, 48, från Göteborg var på Systembolaget för att inhandla varor från det nya ölsläppet.

Bland hans utvalda drycker fanns en Imperial Stout från det nya zeeländska bryggeriet Garage Project.

– Jag hade läst om att det kommit in bakterier i den under produktionen, att den kunde vara infekterad på något vis, säger han.

Och varningarna visade sig vara korrekta. När Bernt packade in varorna i bilen hörde han ett ljud från burken.

– Då hade toppen börjat bukta ut. Jag tog ut den ganska snabbt, och skulle fota och berätta för en kompis typ "såhär ser en infekterad burk ut".

Försäljningen stoppades

Men det hann han inte göra. Nästan direkt for burken ur hans händer rätt ner på marken och exploderade, vilket han delade med sig av på Facebook.

– Jag slapp ju få bilen full med öl i varje fall.

Han plockade upp burken och gick tillbaka till Systembolaget för att berätta om det inträffade. Direkt började personalen ringa runt, och snart var försäljningsstoppet ett faktum.

– Det var nog jag som såg till att det blev spärrat, det blev en väldig fart på personalen, säger Bernt.

"Blir provsmakning"

Han gräver inte ned sig över den uteblivna ölen:

– Visst är det kul att pröva, men det spelar ingen större roll.

Dessutom har Bernt, som den ölsamlare han är, köpt på sig rejält med öl av olika sorter från det senaste släppet på Systembolaget. Så helgfriden är inte direkt i fara.

– Det blir nog säkert någon provsmakning, fast ganska lugnt ändå. De flesta öler köper jag en av, några köper jag mer av.

Vilka köper du mest av, är det Pripps?

– Haha, nej, det var ett antal Oak Age som ska lagras några år.