19-årig man huggen med kniv på fest

NYHETER

En 19-årig man knivhöggs flera gånger i överkroppen på en fest i Hallsberg under natten mot lördagen.

En jämnårig man övermannades av gästerna och greps senare av polis misstänkt för mordförsök.

– Det var ganska mycket folk på festen, omkring 30 till 40 personer. Vi bedömer utredningsläget som gott, säger Johan Wallenius, befäl vid polisens ledningscentral i Örebro.

Foto: Google maps
Mannen knivhöggs på en fest i Hallsbergs kommun.

Polisen larmades till den urspårade festen i en villa på en ort i Hallsbergs kommun vid 23.47 på fredagen.

En 19-årig man hade då blivit knivhuggen flera gånger i överdelen av kroppen. Samtidigt övermannades en annan man, som är i samma ålder som offret, av gästerna. Polis kom till platsen och övertog gripandet.

Den skadade mannen fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Hans tillstånd uppges vara allvarligt, men inte livshotande.

Festdeltagare har förhörts

Flera personer som var på festen har förhörts av polisen – som även beslagtagit en del föremål. Polisen vill inte uttala sig om ett eventuellt vapen finns bland beslagen eller inte.

Enligt polisen var merparten av festdeltagarna i samma ålder som de två inblandade personerna. Många kan ha sett själva händelsen.

– Det var ganska mycket folk på festen, omkring 30 till 40 personer. Vi bedömer utredningsläget som gott, säger Johan Wallenius.

Teknisk undersökning

Brottsplatsen, som är inne i villan, spärrades av. En teknisk undersökning görs under lördagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Den misstänkte gärningsmannen hade vid 5-tiden på morgonen inte kunnat höras då han fortfarande var för påverkad, rapporterar NA.