Musikalskådisarna läxade upp Pence

Trumps vice buades ut på Broadway

1 av 2
NYHETER

När Donald Trumps blivande vicepresident Mike Pence gick på Broadway-musikal på fredagskvällen hamnade han själv i huvudrollen.

När han kom dit buades han ut av publiken – och när showen var slut vände sig skådespelarna till honom:

”Vi är det mångfaldiga Amerika som är oroligt för att din regering inte kommer att skydda oss.”

Mike Pence kom till Broadway i New York för att se hiphop-musikalen”Hamilton”.

Bilder och filmer från publiken visar hur vissa i publiken jublade när Pence kom in i salongen. De överröstades sedan av högljudda burop medan den blivande vicepresidenten letade sig fram till sin plats.

Buandet störde sången

Musikalen handlar om en av USA:s grundare, Alexander Hamilton, och bland rollerna finns flera homosexuella, revolutionärer och invandrade personer.

Enligt tidningen Variety påpekade flera i publiken ironin i att den djupt konservative Pence var på plats – en politiker som tidigare sagt att homosexualitet är en signal för att samhället är på väg att falla samman.

Under den första akten buades det så mycket åt Pence att sångerna stördes. Efter pausen väntade han tills lamporna släckts innan han gick in igen.

”Jag hoppas att du lyssnar”

När showen var slut och skådespelarna hade tackat publiken klev en av dem fram i rampljuset med en lapp.

– Vicepresident Mike Pence, jag ser att du är på väg ut, men jag hoppas att du lyssnar på oss, bara en stund, sa Brandon Dixon, som spelar vicepresident Aaron Burr i uppsättningen.

– Vi välkomnar dig hit. Vi är det mångfaldiga Amerika som är rädda och oroliga för att din nya regering inte kommer att skydda oss, vår planet, våra barn och våra föräldrar. Eller försvara oss och upprätthålla våra okränkbara rättigheter. Vi hoppas att den här showen har inspirerat dig till att upprätthålla våra amerikanska värderingar och arbeta för oss alla.

Huvudrollsinnehavaren hiv-positiv

Dixons initiativ möttes av jubel från publiken. Hela ensemblen stod kvar på scenen – bland dem huvudrollsinnehavaren Javier Munoz, som är homosexuell och hiv-positiv. Han har varit öppen med sin sjukdom i flera års tid för att dra uppmärksamhet till hur det är att leva med hiv.

Brandon Dixon fortsatte, riktad mot Pence:

– Vi tackar dig för att du delar den här fantastiska amerikanska berättelsen, berättad av en mångfaldig grupp av män och kvinnor av olika färger, övertygelser och läggningar.

Trump: De var oförskämda

Mike Pence ska inte ha gett något svar där och då, men Donald Trump går nu till attack mot musikalens medlemmar och menar att skådespelarna trakasserade Pence:

”Teatern måste alltid vara en säker och speciell plats. Skådespelarna i Hamilton var väldigt oförskämda i går kväll mot en väldigt bra man”, skriver den blivande presidenten på Twitter.

Trump kräver också att musikalen ber om ursäkt till hans vicepresident.