Hotell: Bli gravid – få gratis boende

NYHETER

För få barn föds i Italien.

Lösningen? Tio hotell i staden Assisi försöker dra sitt strå till stacken – genom att erbjuda par som blir gravida gratis semester.

Hotell i Italien gör sitt bästa för att öka landets minskande barnafödande. Tio hotell i staden Asssisi, med historia från medeltiden, ger gratis boende till par som under sin semester på hotellen blir gravida.

Måste bevisas

Hotellen erbjuder i sin ”fertilitetskampanj” pengarna tillbaka till de som kan uppvisa ett födelsecertifikat ungefär nio månader efter att de bott där.

”Att föda barn är ett uttryck för djup kärlek, vilket ska uppmuntras trots de många svårigheter som finns i livet”, skriver arrangörerna som ligger bakom kampanjen, som lanserades på fredagen, enligt AP.

Så få föds

Mannen bakom initiativet och lokal turistsamordnare, Eugenio Guarducci, är inte sen med att påtala att Franciskus av Assisi, den helige Franciskus, föddes i staden i ett försök att locka fler till Umbrien.

Italien har lägst barnafödande i hela Europa och bland det lägsta i hela världen med endast åtta barn per 1 000 personer under 2015, enligt EU-siffror skriver AP.