Här slår bomberna ner i barnsjukhuset

NYHETER

Här slår bomberna ner i barnsjukhuset i Aleppo.

Övervakningskamerorna visar hur väntrummet på ett ögonblick förvandlas till ett kaos av flygande bråte, damm och mörker.

Och människor som flyr för sina liv.

Nyhetsbyrån AP publicerar på söndagen bilder inifrån barnsjukhuset i Aleppo som bombades under fredagen. Bilderna visar patienter och vårdpersonal i ett väntrum precis i det ögonblick då bomberna träffar sjukhuset.

Från en vardaglig scen på ett sjukhus förvandlas bilderna som övervakningskameran fångar till ett inferno. Bråte flyger omkring, damm yr och ljuset slocknar samtidigt som människorna i väntrummet plötsligt måste fly för sina liv, skriver AP.

100 000 barn kvar

Under fredagen bombades ytterligare ett sjukhus, det sista som var i drift i östra Aleppo enligt stadens hälsomyndighet. Minst 27 civila rapporteras ha dött under den syriska arméns och dess allierades offensiv den dagen.

Sedan regimen återupptog flyganfallen efter ett par veckors uppehåll rapporteras mins 100 människor ha dött, rapporterar oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Runt 250 000 människor beräknas finnas kvar i belägrade östra Aleppo – varav runt 100 000 barn – och hjälporganisationer varnar för att belägringen kommer att leda till en massvält.

FAKTA

Kriget i Syrien

■ ■ Krisen i Syrien är inne på sjätte året. Över hälften av befolkningen har drivits på flykt, över 300 000 människor har dödats och en politisk lösning är fortfarande långt borta.

■ ■ Konflikten inleddes med ett folkligt uppror mot Bashar al-Assad, men utvecklades snart till ett inbördeskrig sedan regimen slagit ned demonstranterna brutalt.

■ ■ Kriget står mellan regeringstrupper och dess allierade på ena sidan och stridande från olika oppositionella grupperingar, inklusive jihadistgrupper som IS, på andra sidan. Under konfliktens gång har också utländska intressen i allt större utsträckning blandat sig i kriget, bland annat stödjer Ryssland regimen och genomför regelbundet flygbombningar i landet.

  Kriget i Syrien