Bert Karlsson kan göra politisk comeback

NYHETER

Bert Karlsson kan göra politisk comeback inför nästa val.

Det är Rädda Skara-partiet som väntas kunna bli hans väg tillbaka in i hetluften, skriver Skaraborgs läns tidning.

– Det blir ett uppror utan dess like, säger den tidigare partiledaren för Ny demokrati.

Foto: STEFAN MATTSSON
Bert Karlsson var tidigare partiledare för Ny Demokrati.

Det är efter ett antal bråk med Skara kommun som entreprenören och tidigare partiledaren för Ny demokrati säger sig kunna överväga en comeback i politiken, skriver Skaraborgs läns tidning.

I hopp om att Skaraborna själva ska ta makten över frågor som rör kommunen är nya Rädda-Skara partiet tänkt som en utmanare på den politiska arenan.

– Det finns folk som är intresserade av att ligga bakom det och de vill ha med mig. Det blir ett uppror utan dess like, säger Bert Karlsson till tidningen.

Själv beskriver han partiet, som ännu inte är bildat, som populistiskt.

Dock vill han inte svara på vilka som kan komma att bli partiets hjärtefrågor, men nämner ungdomar och äldre som potentiella målgrupper.

– Inget fungerar här, titta bara på äldreomsorgen, skolan och företagsamheten. Vi ligger sist i nästan alla kategorier och ingen av de som styr här lyssnar. Antingen bor jag kvar i Skara och försöker göra åt det eller så flyttar jag, säger han till Aftonbladet.

”Är helt seriöst”

Att det skulle vara en pr-kupp tillbakavisar han.

– Det är helt seriöst, visar det sig att ett antal personer som är vettiga är med så kan jag tänka mig att ägna mina sista år till detta. Politikerna i Skara har inte förstått att de ska serva folket. Nu blir det folkligt uppror, säger Bert Karlsson i intervjun med Skaraborgs läns tidning.

Gissningsvis tror han att partiet med stöd från andra partier kan få omkring 25 procent av rösterna i Skara kommun nästa valperiod.

– Vi kan samarbeta med alla partier.

Dock utesluter han att partiet skulle ägna sig åt rikspolitik i nuläget, utan kommer helhjärtat att inrikta sig på frågor som rör Skara kommun.

– Jag kommer aldrig att ge mig in rikspolitiken igen. Den har kostat mig för mycket och jag påverkar den på annat sätt i stället.