Ben Carson erbjuds ansvar för bostäder och stadsutveckling

Foto: AFP
Ben Carson och Donald Trump.
NYHETER

Den blivande presidenten Donald Trump har erbjudit Ben Carson posten som minister med ansvar för bostäder och stadsutveckling.

– Han överväger det, säger hans talesperson Armstrong Williams.

Ben Carson kommer att fundera på saken under thanksgiving-helgen.

– Den tillträdande presidenten bad honom om att överväga det och han överväger det, säger talespersonen Armstrong Williams, enligt Reuters.

Den 65-årige Ben Carson är författare och pensionerad neurokirurg. Han deltog i Republikanernas primärval i kampen om att bli presidentkandidat, men hoppade av i mars i år och gav kort därefter istället sitt stöd till Donald Trump.

Ifrågasätter evolutionsteorin

Skulle han tacka ja till erbjudandet blir han bostads- och och stadsutvecklingsminister (secretary of housing and urban development) i Trumps regering.

Ben Carson är motståndare till president Barack Obamas sjukvårdsreform samt samkönade äktenskap. Dessutom är han djupt troende och ifrågasätter evolutionsteorin.

Han har ingen tidigare erfarenhet av bostadspolitik, skriver Politico. I en intervju med Fox News på tisdagen tog han upp situationen i de amerikanska städerna.

– Våra innerstäder är i fruktansvärt skick. De behöver definitivt lite ordentlig uppmärksamhet. Det har getts så många löften under de senaste årtiondena och inget har gjorts, så det är verkligen något som har intresserat mig under lång tid.

Fem tillsatta

Sedan tidigare är fem positioner tillsatta i Donald Trumps administration. Det rör sig om stabschef Reince Priebus, chefsstrateg Steve Bannon, CIA-chef Mike Pompeo, justitieminister Jeff Sessions och Michael Flynn som nationell säkerhetsrådgivare.

Dessutom har samtal förts med den tidigare presidentkandidaten Mitt Romney, som enligt uppgifter i amerikansk media är aktuell för jobbet som utrikesminister, samt den pensionerade generalen James ”Mad Dog” Mattis, som övervägs som försvarsminister.