Massiv säkerhet när Trump lyxfirar högtid

1 av 2 | Foto: Splash
Trumps reseidens Mar a Lago.
NYHETER

new york. Vatten och luftrum spärras av när Donald Trump firar Thanksgiving i sin lyxresort Mar-a-Lago i Florida.

Säkerheten vid Palm Beach-resorten är maximerad – men stadens invånare fruktar att bli måltavlor för terrorattentat.

– Vi lever i en farligare värld, säger Debi Murray vid stadens historiska sällskap till CBS.

Donald Trump och hans familj landade i Florida sent på tisdagen, lokal tid.

Familjen fördes sedan till den blivande presidentens resort Mar-a-Lago i den lilla kuststaden Palm Beach där de kommer att fira familjehögtiden Thanksgiving. 

I Mar-a-Lago får Trump några dagars avbrott från det mest intensiva arbetet med sitt regeringsbygge även om han sannolikt inte kommer att vara helt arbetsbefriad.

Trumps övergångsstab har inte släppt något schema över Trumps förehavanden de närmaste dagarna men uppger att det blir familjefokus.

– Förhoppningsvis äter de kalkon, säger talespersonen Jason Miller till Politico.

Hög säkerhet

Säkerheten på Mar-a-Lago är sedan tidigare högprioriterad, bland annat ska det finnas tre bombskyddsrum, men har vridits upp flera varv inför Trumps första besök sedan valsegern.

Övriga gäster på resorten kan räkna med noggranna säkerhetskontroller och att få bilar och bagage genomsökta av bombhundar när Trump är där, uppger CBS.

Så länge Trump är kvar har kustbevakningen förbjudit båtar att åka nära Mar-a-Lago och den amerikanska luftfartsmyndigheten har infört ett flygförbud över fastigheten.

Trumps stab har inte gått ut med information om när den nyvalde presidenten kommer att lämna Palm Beach.

Stadens borgmästare Gail Coniglio uppger att Trump är varmt välkommen.

– Oavsett om du är demokrat eller republikan är jag säker på att invånarna i Palm Beach ser det som en stor ära, säger Coniglio till CBS.

Oro för terror

Men enligt Debi Murray, chefsintendent vid stadens historiska sällskap, innebär Donald Trumps valseger att invånarna i staden nu oroar sig för terrorattentat när den nyvalde presidenten är på besök.

– Vi lever i en farligare värld, säger Murray till CBS.

Donald Trump har ägt Mar-a-Lago sedan 1985 då han köpte fastigheten för drygt 90 miljoner kronor. Genom stora renoveringar förändrades ägorna till en lyxig resort för rika medlemmar samtidigt som Trump behöll en del av resorten för privat bruk.

”126 rum gjorde det till ett väldigt stort hus”, uppger Trump på Mar-a-Lagos hemsida.

Enligt CBS värderas resorten i dag till över 900 miljoner kronor, och ett medlemskap uppges kosta drygt 900 000 kronor plus en årsavgift på drygt 125 000 kronor.

Så röstade USA – stat för stat

Elektorsrösterna är nyckeln – vi förklarar USA:s valsystem