Rånarna band Wilsens händer och fötter: "En riktig mardröm"

NYHETER

Wilsen Alzouhairi bands om händer och fötter när rånarna tog sig in i hans guldsmedsbutik i Borlänge och länsade kassaskåpet. Nu berättar han för Brottscentralen om den traumatiska händelsen.

Ägaren till en guldsmedsbutik i Bragegallerian i Borlänge, Wilsen Alzouhairi, höll på att växla pengar innan stängning den 22 september i år och hade kassaskåpet öppet när den automatiska ringklockan till butiksdörren lät. Wilsen Alzouhairi antog att det var en kund men hann inte mer än sticka ut huvudet i butiken förrän han fick se två maskerade män som kom emot honom.

– En av dem tryckte en pistol direkt mot mitt bröst och knuffade mig bakåt, säger Wilsen Alzouhairi till Brottscentralen.

Händer och fötter bands

Rånarna tvingade in honom i butikens personalutrymme. De tejpade för hans mun och band samman hans händer och fötter med buntband så att Wilsen Alzouhairi omöjligt kunde komma loss.

– Jag kunde inte ta mig upp. Det var hemskt, de har skadat mig på riktigt. Inuti.

De två maskerade männen nöjde sig inte med att tömma kassaskåpet på guld till ett värde av uppskattningsvis 650 000 kronor utan de sparkade även det bundna butiksbiträdet upprepade gånger.

När rånarna var klara gav de sig iväg och lämnade Wilsen Alzouhairi ensam på butiksgolvet. Han lyckades hasa sig fram till butikens glasdörr och där satt han tills en förbipasserande fick syn på honom och kunde klippa upp buntbanden och larma polis.

– Det var bland det värsta jag varit med om, en riktig mardröm, säger han.

Fortfarande på fri fot

Polisen har ännu ingen misstänkt för det grova rånet. Provsvar från teknisk undersökning inväntas, som förhoppningsvis kan ge polisen något mer att gå på.

– Vi står och stampar lite grann just nu, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson region Bergslagen.

ARTIKELN HANDLAR OM