Rånades och bands fast i 14 timmar

NYHETER

Ett grovt rån skakar Alingsås. Två personer rånades i sitt hem av tre maskerade yngre män som nu har begärts häktade i sin frånvaro. Personerna satt fastbundna i 14 timmar.

– Det känns som det är slumpen som gjort att just de drabbats, säger Mats Axelsson, utredningschef vid polisen, till tidningen GT.

Det var i söndag som tre personer trängde sig in i en villa i Alingsås och hotade två personer som var i huset. Gärningsmännen var kvar i flera timmar och letade runt bland saker. De tvingade under hot och misshandel till sig bilnycklar och bankkort, skriver Alingsås tidning. Rånarna stal även en bil som sedan hittats övergiven i Göteborg.

Satt fast i 14 timmar

Under rånet bands personerna fast – i 14 timmar. Det är först nästa dygn som de kan slå larm.

– Rånet inträffade vid midnatt natten mot måndagen och vi fick larmet klockan 16 på måndagseftermiddagen. De hade då suttit fast i cirka 14 timmar innan de kunde ta sig loss och larma polisen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman, till tidningen GT.

Det finns ingen hotbild mot just de två personerna som utsatts.

– Det känns som det är slumpen som gjort att just de drabbats, säger Mats Axelsson, utredningschef vid polisen i Alingsås, till GT.

Tre begärs häktade

Polisen har nu kunnat ringa in tre personer som misstänks för brottet och det handlar om tre män mellan 18 och 20 år skrivna i Göteborg, skriver Alingsås tidning. De har nu begärts häktade i sin frånvaro av åklagare.