Busschaufförens sista ord före kraschen: ”Är ni redo att dö?”

1 av 8
NYHETER

Sex barn har dött i en busskrasch i Tennessee. Elva andra vårdas på sjukhus.

Busschauffören Johnthony Walker, 24, ska inte bara ha kört för snabbt och på en väg som inte tillhörde bussrutten.

Han ska också ha sagt till barnen precis före kraschen: ”Är ni redo att dö?”

I måndags inträffade en svår busskrasch i staden Chattanooga i amerikanska delstaten Tennessee. En skolbuss med 35 barn från förskoleklass upp till årskurs fem körde av vägen och in i ett träd.

Bussen välte varpå sidan av bussen krockade med trädet. Bilder från olycksplatsen visar ett stort hål i den gula bussens ena sida.

”De bara ropade och skrek”

Räddningspersonal arbetade i flera timmar med att få ut alla barnen, uppger polischefen i Chattanooga Fred Fletcher enligt CNN.

Flera amerikanska medier rapporterar om hur föräldrar i panik tog sig till olycksplatsen och började skrika och gråta när de fick se vad som hade hänt.

Mary Smith, som bor precis utanför olycksplatsen, sprang ut ur huset när hon hörde kraschen.

– Jag har aldrig hört något liknande i hela mitt liv. Bussens hjul snurrade fortfarande, säger hon till tv-kanalen WKRN.

Hon försökte hjälpa barn som hade slungats ur bussen. En liten pojke försökte att hitta sin sko, en annan försökte hitta sin syster.

– De bara ropade och skrek, alla i olika ton, säger Smith.

Mamman berättar

Efter olyckan har både polis och amerikanska medier avslöjat flera detaljer om busschauffören Johnthony Walker, 24.

Under själva olyckan körde Walker långt över den tillåtna hastigheten och även på en väg som inte ingick i den planerade skolrutten, uppger USA:s federala organ National Transportation Safety Board, som utför haveriutredningen.

Han ska också, enligt en mamma som CBS News pratat med, sagt till barnen strax före olyckan: ”Är ni redo att dö?”

– Min dotter sa att precis innan bussen välte så gasade han i en kurva och frågade dem ”Är ni alla redo att dö?”, säger Jasmine Mateen vars sexåriga dotter dog i kraschen.

Hon säger att hon klagat på Walkers beteende sedan augusti men inget har gjorts.

Var inte påverkad

CNN uppger att detta inte är första gången som Walker är inblandad i en olycka. I september ska han ha kört över bussen på fel sida av vägen i samband med en omkörning i ett bostadsområde.

Polisen har inte hittat några spår av alkohol eller droger i Johnthony Walkers blod.

Sex barn har dött i olyckan och ytterligare elva vårdas på sjukhus, några med svåra huvud- eller ryggskador. Walker är gripen misstänkt för mord, framkallande av fara för annan och vårdslöshet i trafik.