Här ser han sin bror – för första gången

1 av 5
NYHETER

Här får Jadon och Anias syn på varandra för första gången.

En 27 timmar lång operation krävdes för att separera tvillingarna, som var sammanväxta vid huvudet.

Nu har pojkarna repat sig på rekordtid, skriver CNN.

Läkaren på barnsjukhuset på Montifiore Medical Center i Bronx övervägde att avbryta operationen efter ett par timmar. Att dela på pojkarnas sammanväxta hjärnor var nästan för komplicerat.

Allt som allt tog det 27 timmar att separera Jadon och Anias små ettåriga huvuden från varandra. Bara sex veckor senare får pojkarna nu flytta från sjukhuset till en rehabavdelning.

– Som neurokirurg blir man på bra humör, säger läkaren James Goodrich.

Åtta veckor är den tidigare rekordtiden – och vissa siamesiska tvillingar tillbringar månader på sjukhus efter operation.

”Perfekt form på huvudet”

Dagarna efter ingreppet byttes Anias bandage i steril miljö. Läkaren tog en bild på honom och skickade den till föräldrarna.

– Det var första gången jag insåg att de verkligen var separerade. Det var surrealistiskt och helt otroligt att han hade perfekt form på huvudet, säger Nicole McDonald.

Föräldrarna Nicole och Christian McDonald har vetat att de ville genomföra ingreppet sedan de upptäckte att pojkarna var siamesiska tvillingar, på en ultraljudsundersökning. Nicole dokumenterar och rapporterar om processen på sin Facebooksida.

”Känslosamt att hålla honom i famnen”

Första gången Nicole fick hålla Jadon i famnen blev känslosamt.

”Jag har drömt om det här ögonblicket i 13 månader. Jag tittade ner på hans änglalika ansikte och såg honom som jag aldrig sett honom förr. Han gnällde och istället för att lägga mig runt honom i sängen kunde jag gunga honom i famnen”, skriver Nicole.

Jadon har varit delvis förlamad i ena sidan av kroppen, men fått tillbaka rörligheten. Anias får medicin efter att ha drabbats av epileptiska anfall. Det är de komplikationer som de fjorton månader gamla tvillingarna fått.

Sedan 1952 har det bara genomförts 59 liknande operationer världen över, skriver CNN.